EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπ. Πολιτισμού: Διευκρινίσεις για Μητρώο Καλλιτεχνών

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το Μητρώο Καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με αυτές, οι υπηρεσίες του ακολούθησαν την Στατιστική Ταξινόμηση των Επαγγελμάτων (ΣΤΕΠ-92) η οποία βασίζεται στη διάρθρωση της Διεθνούς Τυποποιημένης Ταξινόμησης των Επαγγελμάτων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, όπως προσαρμόστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ISCO-88 COM) με στόχο να επισπευσθεί η διαδικασία καταγραφής των εργαζομένων στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

propoli

Παράλληλα, αναφέρεται πως καθώς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τους εργαζομένους στον πολιτισμό όσο και με το υπουργείο Εργασίας και δεδομένου ότι έχει εντοπίσει ελλείψεις και αρρυθμίες στη διατύπωση επαγγελματικών κλάδων και ειδικοτήτων, θα προχωρήσει από κοινού με το υπουργείο Εργασίας σε σχετικές συμπληρώσεις και διορθώσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν σχετικές προτάσεις και επισημάνσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] προκειμένου να επικαιροποιηθεί ο έλεγχος.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αισιοδοξεί πως η πλατφόρμα θαμετεξελιχθεί σε ένα απολύτως δυναμικό εργαλείο το οποίο θα αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα.

Δείτε ακόμη: Νέα μέτρα για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και τον θαλάσσιο τουρισμό

Loading