Γιατί σταματάει η Volkswagen τις παραδόσεις του νέου Golf;

Στην ανακοίνωση ότι θα διακοπούν οι παραδόσεις του νέου Golf προχώρησε η Volkswagen, λόγω προβλήματος που παρουσιάστηκε στο λογισμικό ορισμένων οχημάτων.

Ο… λόγος για το λογισμικό που επιτρέπει κλήσεις έκτακτης ανάγκης (eCall), μία λειτουργία που έχει καταστεί αναγκαστική από την ΕΕ από το 2018 και μετά.

propoli

Ήδη έχει ενημερωθεί από την εταιρία η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Κυκλοφορίας (KBA) και αναμένεται η ανάκληση όσων Golf έχουν ήδη κυκλοφορήσει στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Spiegel, δεν έχει ανακοινωθεί επί του παρόντος ο αριθμός των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από το πρόβλημα. Κάποιοι εκτιμούν πως πρόκειται για 30.000 Golf, τα περισσότερα από τα οποία έχουν πουληθεί εντός Γερμανίας. Η αναβάθμιση του λογισμικού του eCall θα είναι έτοιμη μεταξύ 15 και 21 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, θα συνεχιστεί η παραγωγή του Golf VIII στο Βόλφσμπουργκ, με μειωμένο ρυθμό λόγω μικρότερης ζήτησης μετά την πανδημία, αλλά τα αυτοκίνητα θα παραμένουν αποθηκευμένα μέχρι τη στιγμή που θα είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση.

Δείτε επίσης: Μπαίνουν όρια στα προσωπικά δεδομένα στα αυτοκίνητα

Loading