EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος

Σε εξέλιξη είναι η… μεγάλη έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η πρώτη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ιδιαιτέρως αυξημένη είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής (5/6) η κίνηση στα διόδια των Αφιδνών, με χιλιάδες Αθηναίους να εγκαταλείπουν μετά από καιρό το κλεινόν άστυ.

propoli

Σύμφωνα με την τροχαία, αυξημένη είναι και η κίνηση και στο εθνικό οδικό δίκτυο προς την Πελοπόννησο, ενώ ανάλογη είναι και η εικόνα στα λιμάνια και τους υπόλοιπους κεντρικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Μάλιστα, αυξημένη ήταν και η κίνηση στο ύψος του Σκαραμαγκά, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αλλά και στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Εντωμεταξύ, όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες ημέρες στο Politic.gr, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα είναι ισχύ αυξημένα μέτρα της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:
  • ανάπτυξη μέτρων και ειδικών δράσεων εντός των πόλεων, καθ’ όλη την εορταστική περίοδο, για την εξασφάλιση απρόσκοπτης και ασφαλούς κίνησης οχημάτων και πολιτών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ),
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες, για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων που τυχόν θα ανακύψουν και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας του Σώματος, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Τα… χαλάει ο καιρός

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, πάντως, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο (6/6).

Συγκεκριμένα, προβλέπει βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, που από το απόγευμα του Σαββάτου σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Δείτε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Loading