Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Αγία Τριάδα Έδεσσας στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στο ομώνυμο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Έδεσσα, προκειμένου να παραβρεθούν στην Αρχιερατική θεία λειτουργία αλλά και να τιμήσουν την Αγία Τριάδα αλλά και το Άγιο Πνεύμα.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας αλλά και πολλών ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης έγινε το πρωί της Δευτέρας η αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος που βρίσκεται στο Λόγγο της Έδεσσας.

propoli

Το παρών στην αρχιερατική θεία λειτουργία έδωσε η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Πέλλας. Ο νέος Διοικητής της Μεραρχίας Έδεσσας Σωτήρης Κοστάκογλου, που συνοδεύονταν και από τη σύζυγο του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, που συνοδεύονταν από τη σύζυγο του Γεωργία Γκίκα, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η αντιδήμαρχος Έδεσσας Μαρούλα Κατσάρα, ο αντιδήμαρχος  Σιαμλίδης Μιχάλης, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιάννης Σεπκετζής αλλά και πλήθος πιστών.

Μάλιστα εξαιτίας των μέτρων εξάπλωσης του Κορωνοϊού οι περισσότεροι πιστοί ήταν στο προαύλιο της Ιεράς Μονής, ενώ υπήρχε και η παρουσία της αστυνομίας που επιτηρούσε την κίνηση, καθώς υπήρχαν εκατοντάδες αυτοκίνητα στο δρόμο γύρω από την Μονή. Αξίζει να επισημάνουμε πως χάρη στην άρτια οργάνωση της αστυνομίας δεν υπήρχε κυκλοφοριακό πρόβλημα

Μετά το τέλος της Αρχιερατικής θείας λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτανεία γύρω από την Ιερά Μονή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ ευλόγησε τους πιστούς. Άλλωστε ο ποιμενάρχης Ιωήλ είναι πολύ αγαπητός σε όλους τους πιστούς της Πέλλας,  οι οποίοι επιζητούν την ευχή του και την ευλογία του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ίδιος ο Σεβασμιότατος Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπιας Ιωήλ, που ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν μαζί τους τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, ενώ ευχαρίστησε και την ηγουμένη της Μονής αλλά και τις αδερφές για την διοργάνωση της λαμπρής πανηγύρεως

Δείτε το video:

Pellanews.gr

Δείτε ακόμη:
Ναύπλιο: Ιερέας διέκοψε τη Θεία Λειτουργία για να σβήσει φωτιά (pics&vid)

Loading