EUROKINISSI

Ρωμανός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα “fake” κόμμα»

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί fake news, για να επιτίθεται στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «απλά επικίνδυνοι».

Ερωτηθείς για τις συνεχείς παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πανδημία ο κ. Ρωμανός έκανε αναφορά σε Fake News.

propoli

«Όσο συνεχίζει να πορεύεται με όρους 12-14 και με fake news, επίσης 12-14, γιατί με fake news γιγαντώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, μην το ξεχνάμε αυτό,  είναι συνυφασμένος με τα fake news, είναι ένα κόμμα που χτίστηκε, ένα “fake κόμμα”, να το πω έτσι υπό την έννοια, ότι χτίστηκε πάνω στα fake news, πήγε από το 3% στο 33%, μόνο μέσω fake news, νομίζω ότι μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο. Απλά η διαφορά είναι ότι δεν είμαστε ούτε στο 12 ούτε στο 14, ευτυχώς για τη χώρα, αλλά στο 2020.

Για Νοτοπούλου: Έχει το θράσος ένας άνθρωπος, ο οποίος προφανέστατα είναι ανεπαρκής, ακόμα και να είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο να κρίνει τον κ. Λούλη

Ερωτηθείς για το αίτημα της Κατερίνας Νοτοπούλου, να παραιτηθεί ο κ. Λούλης (Γενικός Γραμματέας Τουρισμού) ως ανεπαρκής, απάντησε:

«Έχει το θράσος ένας άνθρωπος, ο οποίος προφανέστατα κατά τη γνώμη μου είναι ανεπαρκής, ακόμα και να είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό το επέλεξαν οι πολίτες που τον ψήφισαν, αλλά πολύ περισσότερο να κρίνει τον κ. Λούλη, ποιόν δηλαδή, έναν άνθρωπο ο οποίος προέρχεται από την ιδιωτική οικονομία, ο οποίος έχει μια εταιρεία, έχει σταθεί στα πόδια του μόνος του οικονομικά, ένας άνθρωπος ο οποίος κάνει τζίρο εκατομμύρια ευρώ. Ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία ανάγκη. Δεν ήταν κομματικός φίλος που ήταν άνεργος και είπαμε πως θα τον κάνουμε μετακλητό στο δήμο και μετά πως θα τον βολέψουμε κάπου και μετά πως θα τον κατεβάσουμε στα ψηφοδέλτια για να βολευτεί», ανέφερε.

«Και σε αυτόν τον άνθρωπο, έχουν το θράσος κάποιοι πραγματικά ανεπαρκείς, που θα έπρεπε να ήταν σπίτια τους, να κουνάνε το δάχτυλο και να τον βάζουν καν στο στόμα τους. Αυτό είναι ντροπή και είναι ένας από τους λόγους που αυτή η χώρα με αυτά τα μυαλά της κ. Νοτοπούλου, δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Αλλά ευτυχώς αυτά τα μυαλά της κ. Νοτοπούλου ανήκουν στο χθες. Γι’ αυτό στις δημοσκοπήσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο και τους περνάει ο “κανένας”. Και γι’ αυτό θα πάει μπροστά αυτή η χώρα γιατί κάτι μυαλά σαν του κ. Λούλη και σαν του κ. Μητστοτάκη και όσους έχει επιλέξει να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας θα πάει μπροστά και θα προχωρήσει», κατέληξε.

Ιστορική μέρα, καθώς για πρώτη φορά το Ελληνικό κράτος οριοθετεί ΑΟΖ με την Ιταλία.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας ΑΟΖ με την Ιταλία ο κ. Ρωμανός τόνισε: Καταλαβαίνεται ότι είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση του πως μπορούν αυτές οι αποφάσεις και αυτές οι συμφωνίες να γίνονται μέσα σε ένα πλαίσιο πραγματικής καλής γειτονίας και πως μπορούν αυτές οι συμφωνίες να χρησιμοποιηθούν ως υποδείγματα για να προχωρήσουμε και στις υπόλοιπες οριοθετήσεις με τους υπόλοιπους γείτονες μας.

Επόμενος στόχος είπε ο κ. Ρωμανός είναι η Αίγυπτος. Είναι ήδη προγραμματισμένη η επίσκεψη του κ. Δένδια, είναι προγραμματισμένη και επίσκεψη στο Ισραήλ, του κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένα. Έχει ανοίξει δηλαδή, ένα ζήτημα αθόρυβα.

Αποδείχθηκε πως γίνεται η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία. Γίνεται αθόρυβα και με σκληρή δουλειά και με χειροπιαστά αποτελέσματα τελικά όταν είναι η ώρα και όταν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να φοβάται στα εθνικά ζητήματα, στην εξωτερική πολιτική και στα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι με τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία αναγνωρίζεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και το γεγονός αυτό προκαλεί αμηχανία στον γείτονα μας.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και έξοδος στις αγορές

Στο μεταξύ όπως ανέφερε ο κ. Ρωμανός, η χθεσινή μέρα ήταν ιστορική και για δύο άλλους λόγους για τον ίδιο.  Πρώτον γιατί έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τον Ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. «Πολίτες μπορούν να μπαίνουν και να βρίσκουν online ψηφιοποιημένες τις υπηρεσίες των δημοτολογίων και των ληξιαρχικών πράξεων, γλιτώνοντας χιλιάδες επισκέψεις στα ΚΕΠ και σε υπηρεσίες κλπ. Άρα βλέπουμε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός παίρνει σάρκα και οστά και δίνει χειροπιαστά αποτελέσματα».

Ο άλλος λόγος γιατί ήταν ιστορική η χθεσινή μέρα για τον κ. Ρωμανό είναι: για πρώτη φορά χθες προσελήφθησαν στα δημόσια σχολεία μας, μέσω ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί για την ειδική αγωγή. Αυτό είναι πρώτη φορά που γίνεται στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Η εκ νέου έξοδος στις αγορές και η άντληση 3 δις. με επιτόκιο 1,5% σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την ανθρωπότητα, απαντά με τον καλύτερο τρόπο στα fake news του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Ρωμανός στον Flash 99.4

Loading