EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γκιουλέκας: Κράτος «Μπανανία» επί ΣΥΡΙΖΑ

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και ειδικά για αυτό των συνομιλιών ανάμεσα στον Νίκο Παπά και τον Σάμπυ Μιωνή αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Κώστας Γκιουλέκας στον Flash 99.4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατεί με τις αποκαλύψεις για το παρακράτος και παραδικαστικό, ο κ. Γκιουλέκας απήντησε:

propoli

«Αυτές οι αποκαλύψεις δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους και δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε. Μιλώ για όλα αυτά που παρακολουθούμε, έκπληκτοι, να γίνονται, δηλαδή, να βγαίνουν οι συνομιλίες, να βγαίνουν οι υπουργοί και να λένε όλα αυτά που φέρονται να λένε. Επιτρέψτε μου να πω, πως αυτό θυμίζει ότι το κράτος λειτουργούσε περίπου με τη μορφή εκείνων των δημοκρατιών, τα κράτη Μπανανίας.

Μου κάνει εντύπωση κάποιοι να αποκαλούν το Μαξίμου «μαγαζί» και να κατηγορεί ο ένας υπουργός τον άλλον για κυκλώματα και ατζέντες. Δε διστάζουν, μάλιστα, προκειμένου να επιφέρουν μικροπολιτικά οφέλη στους εαυτούς τους και στο κόμμα που κυβερνούσε ως πρότινος, στο ΣΥΡΙΖΑ, να προσπαθούν να εμπλέξουν τους πάντες. Επίσης, μου κάνει εντύπωση που στις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφερέται «πες τον Παπασταύρου, τον δικηγόρο να πει κάτι για τη Μαρέβα», σύζυγο του σημερινού πρωθυπουργού. Αντί να μιλάμε για τις περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε, μιλάμε για όλα αυτά που δίνουν μια απαξιωτική εικόνα για το κράτος μας. Είναι ντροπή γιατί κάποιοι φαίνεται ότι μετέχονταν τέτοιες άθλιες μεθόδους προκειμένου να σπιλώσουν ανθρώπους και να βγάλουν λεφτά.  Όλα αυτά γίνονται με πρωταγωνιστή τον στενό συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα τον υπουργό Επικρατείας 2016, Νίκο Παππά.

Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με υποθέσεις που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν οποιοδήποτε κράτος και πολύ περισσότερο το Ισραήλ που έχουμε άριστες σχέσεις. Όλα αυτά τι σχέση έχουν με το Ισραήλ;  Έχει καμία σχέση με το Ισραήλ η κατασκευή κινδύνου στοιχείων σε βάρος της συζύγου του τότε αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη; Έχει καμία σχέση ότι έβγαζαν λεφτά οι υπουργοί; Δεν μπορεί να λέγονται σοβαρά αυτά τα πράγματα! Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει, γιατί όλα αυτά είναι αδιανόητα, απαράδεκτα και προσβάλλουν τη χώρα μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τη χώρα μας. Όταν κατέχει κανείς κορυφαία αξιώματα που ο λαός, με την εντολή του, τίμησε κάποιους ανθρώπους, οφείλει να τιμά αυτά τα αξιώματα και όχι να τα χρησιμοποιεί για να κερδίσει όφελος είτε οικονομικό, όπως βγαίνει από τις συνομιλίες ότι κάποιοι έβγαζαν λεφτά, είτε πολιτικό».

«Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο κ. Μιωνής»

Παράλληλα, αναφορικά με την ταυτότητα του κ. Μιωνή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών παραδέχτηκε πως δεν τον έχει δει «ούτε κατόψιν» και συμπλήρωσε:

«Δεν έχω ιδέα ποιος είναι. Δε με ενδιαφέρει ποιος είναι ο Μιωνής, όποιος και να είναι εμένα με ενδιαφέρει εκείνα που ομολογούν οι αξιωματικοί της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Άκουσα τον κ. Παπαγγελόπουλο να λέει για τον κ. Μιωνή «ναι ήρθε και συναντηθήκαμε στο Μαξίμου μαζί με τον Νίκο Παππά για να συζητήσουμε εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Μα είναι δυνατόν; Αν εσείς έχετε δικαστικές υποθέσεις θα πηγαίνετε να συναντάτε δυο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης στο Μαξίμου για να συζητήσετε την εκκρεμότητα των δικών που είναι εν εξελίξει;».

«Καμία ανοχή στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

«Παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, υπάρχει ένας κοινός τόπος στον οποίο συγκλίνουμε. Πρέπει να οχυρώσουμε την ειρήνη μας και να την υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή. Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση παρά το γεγονός πως υπάρχουν ιδιαιτέρα έντονες πολιτικές αντιπαλότητες στα άλλα πεδία, σε αυτό το πεδίο υπάρχει κοινός τόπος και λέω υπεύθυνα.

 Οι συνεδριάσεις διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών οπότε δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το περιεχόμενο των συνομιλιών που γίνονται. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι στις συνεδριάσεις όλα τα κόμματα συναντώνται σε έναν κοινό τόπο και υπάρχει μια κοινή εθνική γραμμή. Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Προχωρούμε ενωμένοι για να διατηρήσουμε την ειρήνη απέναντι σε κράτη, όπως η Τουρκία που προκαλεί και δείχνει μια απαράδεκτη επιθετικότητα. Αυτό το κλίμα υπάρχει στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στον Flash 99.4 :

Δείτε ακόμη: Παπαγγελόπουλος: Αποχώρησε από την προανακριτική

Loading