Ν. Δένδιας: Τηλεδιάσκεψη με υπουργούς Εξωτερικών για την Πολυμέρεια

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους ομόλογους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, Jean-Yves LeDrian και Heiko Maas για να συζητήσουν τη Συμμαχία των κρατών για την Πολυμέρεια.

Με την ανακοίνωση του ο υπουργός γνωστοποιεί πως «κύρια θεματική των σημερινών συζητήσεών ήταν η ενίσχυση της πoλυμέρειας σε ένα ταχαίως μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον». 

propoli

Πρόσθεσε επίσης, «η έξαρση της πανδημίας αποτελεί μια ηχηρή υπενθύμιση της ανάγκης για περισσότερη διεθνή συνεργασία και περισσότερη πολυμέρεια, καθώς κατέδειξε τα όρια του υφιστάμενου συστήματος και την ανάγκη όπως αρχίσουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε για μια νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική υγείας». 

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την πολυμέρεια ως την αποτελεσματικότερη οδό αντιμετώπισης προκλήσεων, των οποίων η διαχείριση ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και δεν κάνει διακρίσεις», τόνισε ο κ. Δένδιας. 

«Είναι πρόδηλο ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα πρέπει να γίνει μέσω συνεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόσβαση όλων των κρατών στην απαραίτητη χρηματοδότηση, αλλά και στα εμβόλια που θα αναπτυχθούν στο μέλλον», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Παράλληλα, είναι απαραίτητη η αποτελεσματική διεθνής συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπισθεί και η παραπληροφόρηση, η οποία γνώρισε ιδιαίτερη έξαρση την περίοδο της πανδημίας», σημείωσε. 

Τέλος, τόνισε ο κ. Δένδιας «ότι κατά την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ελευθεριών μας και του κράτους δικαίου θα πρέπει να παραμείνει ως προτεραιότητα όλων μας».

Δείτε ακόμη:

Φ. Γεννηματά: «Θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές εταιρίες» 

Loading