ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεάλ – Αλαβές 2-0: Όλο και πιο κοντά στην κούπα

Με σκορ 2-0 επικράτησε χθες η Ρεάλ Μαδρίτης της Αλαβές στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο», διατηρώντας τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την Μπαρτσελόνα, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η «βασίλισσα» καλπάζει προς τον τίτλο και της αρκούν μία νίκη και δύο ισοπαλίες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, προκειμένου να ανεβεί στο θρόνο χωρίς να… νοιάζεται για τα αποτελέσματα των Καταλανών.

propoli

Η εικόνα του αγώνα

Η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στην Αλαβές, με την κεφαλιά του Χοσελού στο 4ο λεπτό να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά. Στο 10ο λεπτό ο Μεντί κέρδισε πέναλτι, ο Μπενζεμά (απόντος του Σέρχιο Ράμος) το εκτέλεσε εύστοχα κι έτσι οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ μέσω πέναλτι για τρίτο διαδοχικό ματς. Μάλιστα, πρόκειται για την 20η διαδοχική εύστοχη εκτέλεση για τους «μερένγκες».

Ένα περίεργο περιστατικό ήταν η αντικατάσταση του διαιτητή στην ανάπαυλα, καθώς ο Χιλ Μανθάνο ένιωθε ενοχλήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με γκολ του Ασένσιο στο 50′, όπου χρειάστηκε η χρήση του VAR για να διαπιστωθεί ότι ο Μπενζεμά (που έδωσε την ασίστ) δεν ήταν οφσάιντ.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Λούκας Βάθκεθ, Μιλιτάο, Βαράν, Μεντί, Κρόος, Καζεμίρο (90+3′ Μπραχίμ Ντίαθ), Μόντριτς (70′ Βαλβέρδε), Ροντρίγκο (82′ Ίσκο), Μπενζεμά (82′ Αζάρ), Ασένσιο (70′ Βινίσιους).

Αλαβές (Χουάν Ραμόν Λόπεθ): Ρομπέρτο, Τσίμο Ναβάρο (23′ λ.τρ Μαρτίν), Έλι, Λαγκουαρδία, Μαρίν, Πίνια, Μπερκ, Καμαράσα, Φέισα (55′ Αμπντελαΐ), Έντγκαρ Μέντεθ (68′ Σάινθ), Λούκας Πέρεθ (55′ Ριόχα), Χοσέλου (69′ Χοσέ Ροντρίγκες).

Δείτε επίσης: Ολυμπιακός: Στις 6/8 με Γουλβς – Αν περάσει παίζει με Σεβίλλη ή Ρόμα

Loading