Νέα NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία – Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μεσόγειο

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις στη Μεσόγειο, καθώς εξέδωσε νέα NAVTEX την ημέρα που λήγει η ήδη υπάρχουσα για το Oruc Reis.

Η τουρκική NAVTEX αφορά και πάλι την Ανατολική Μεσόγειο και, σύμφωνα με πληροφορίες, η γειτονική χώρα προγραμματίζει άσκηση με πραγματικά πυρά. Αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί από 1 έως 2 Σεπτεμβρίου.

propoli

Η νέα τουρκική NAVTEX:

«Η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια οδηγεί σε πόλεμο»

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak αποδεικνύει ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να ρίξει τους τόνους. Ειδικά μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

«Ψυχολογικός πόλεμος στο Αιγαίο – Η επέκταση από την Ελλάδα στα 12 ν.μ οδηγεί σε πόλεμο», αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Ελλάδα προσπαθεί να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω «αμφισβητούμενων» νησιών του Αιγαίου και προχωρά σε κινήσει έχοντας ως στόχο να εξασφαλίσει «ψυχολογική υπεροχή» στην περιοχή.

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια έγινε δεκτή με εκνευρισμό στην Τουρκία, η οποία θεωρεί Casus Belli (αιτία πολέμου) μία ενδεχόμενη επέκταση των χωρικών υδάτων και στο Αιγαίο.

Δείτε ακόμη:
Τη γάτα με το… ποντίκι παίζουν Μητσοτάκης – Ερντογάν

Loading