ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Κάνουν τη «ζημιά» οι Αγρινιώτες

Στην έδρα του Παναιτωλικού δοκιμάζεται σήμερα (20:30) η ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική της Superleague.

Ο Παναιτωλικός άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τη Super League Interwetten, αποσπώντας ισοπαλία σε έδρα ομάδας που πέρυσι βρισκόταν στα play off. Το 1-1 με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, λογίζεται ως πολύ καλή αρχή εκτός έδρας για τους παίκτες του Μάκη Χάβου. Ο Μάζουρεκ στο 45’+6′ άνοιξε το σκορ με πέναλτι, γκολ με το οποίο επιβραβεύτηκε το καλό 1ο ημίχρονο των Αγρινιωτών. Πίεση σε όλο το γήπεδο και ο εξαιρετικός Ματσόλα, που κέρδισε την παράβαση στο χέρι του Βούρου, υπέγραψαν το προβάδισμα. Οι Κρητικοί σκόραραν στο 60′, στην πρώτη καλή στιγμή στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο δεν πέτυχαν κάτι περισσότερο απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού. Μεταγραφικά ενισχύθηκε με τον χαφ Αρσούρα από τη Ρίβερ Πλέιτ, ίσως στη σημαντικότερη κίνηση του καλοκαιριού. Κόσμος μπορεί να μην υπάρχει, αλλά ο Παναιτωλικός θέλει να συνεχίσει το αήττητο στην έδρα του στο Πρωτάθλημα. Από τις 11/1 έχει σερί 8 αγώνων δίχως ήττα (4-4-0) εντός, επίτευγμα πολύ σημαντικό που τον κράτησε πέρυσι στην κατηγορία.

propoli

Αγωνιστικά Νέα: Σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας υπολογίζεται ο νεοφερμένος Μεντίνα (Α.), ενώ δεν είναι έτοιμος ακόμη ο Αρσούρα (Μ.) που έχει λίγες προπονήσεις με τη νέα του ομάδα. Παραμένει τραυματίας ο Περέιρα (Α.). O κόουτς Χάβος δύσκολα θα αλλάξει το 3-5-2 της πρεμιέρας, διάταξη που ξάφνιασε με 3 στόπερ. Δύσκολα, επίσης, θα υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα αφού η τακτική του δούλεψε και υπηρετήθηκε σωστά από όσους αγωνίστηκαν.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Κνετ – Λιάβας, Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος (Μεντίνα) – Τζανακάκης, Τσιγγάρας, Μάζουρεκ, Ντάλσιο, Βάντερσον – Ντίας, Ματσόλα

Η ΑΕΚ τελείωσε τη χρονιά που πέρασε με τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, απογοητεύοντας! Ηττήθηκε, με 1-0, από τον Ολυμπιακό και έχασε το τρόπαιο πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το σκορ. Δέχτηκε νωρίς (9′) το μοναδικό γκολ του αγώνα, ο γκολκίπερ Τσιντώτας την έσωσε στο πέναλτι του Ελ Αραμπί (57′). Σκληρή κριτική δέχτηκε ο κόουτς Καρέρα για την εικόνα της ομάδας του. Ολοκλήρωσε σημαντικές μεταγραφικές προσθήκες, με τους Γκαρσία (εξτρέμ από την Μπεϊτάρ) και Σάκχοφ (χαφ, πρώην ΠΑΟΚ, δεν έχει επισημοποιηθεί η συμφωνία) να προστίθενται στο ρόστερ. Ταλαιπωρήθηκε να φτάσει στο Αγρίνιο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Δίνει το παρθενικό παιχνίδι για τη νέα σεζόν, το προγραμματισμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της πρεμιέρας θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο. Ανοίγει μία σειρά αγώνων κρισιμότατη, μια και μετά το Αγρίνιο θα ταξιδέψει στην Ελβετία για να παίξει με τη Σεν Γκάλεν για το Europa League. Αν περάσει, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Βόλφσμπουργκ – Ντέσνα με φόντο τους ομίλους.

Αγωνιστικά Νέα: Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες έγινε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τη δική της πρεμιέρα. Ο υπό μεταγραφή Βέρντε (ΜΕ.) είναι εκτός, τραυματισμούς έχουν οι Κρίστιτσιτς (Μ.) και Λάτσι (Α.), πολύ νωρίς έρχεται το παιχνίδι για τον Γκαρσία (ΜΕ.). Γαλανόπουλος (Μ.), Καρακλάιτς (Μ.), Ενομπακάρε (Ε.), Ιατρούδης (Μ.), Σιμάνσκι (Μ.) συμπληρώνουν το ευρύ απουσιολόγιο του Καρέρα, ο οποίος έχει ορισμένα διλήμματα και για την 11άδα. Όπως για το ποιον θα αρχίσει βασικό φορ (Ανσαριφάρντ ή Ολιβέιρα)…

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Τσιντώτας – Μπακάκης, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα – Σιμόες, Μπότος (Μαχαίρας) – Αλμπάνης, Μάνταλος, Λιβάια – Ανσαριφάρντ (Ολιβέιρα)

Εκτίμηση:

Καθόλου εύκολη έξοδος για την ΑΕΚ. Πολλές οι απουσίες, η εμφάνισή της με τον Ολυμπιακό ήταν αποκαρδιωτική και ο αντίπαλος έχει ψυχολογία προερχόμενος από μεγάλο αποτέλεσμα στο Ηράκλειο. Ανεξάρτητα με το ευρωπαϊκό ματς που έρχεται, οι φιλοξενούμενοι αν περάσουν θα το κάνουν δύσκολα από το Αγρίνιο. Υπάρχει σημαντική αξία στη φουλ κόντρα.

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1 6,46 @Goalbet

Πηγή: Foxbet.gr

Loading