Ο ρόλος της τεχνολογίας στη πανδημία και ευρύτερα στο 7ο Technology Forum

   Τον ρόλο της τεχνολογίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και ευρύτερα αναμένεται ν’ αναδείξουν οι ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων στο 7ο Technology Forum, που φέτος διοργανώνεται εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της πανδημίας.

propoli

   Στο πλαίσιο αυτό, αύριο (Τρίτη 1 Δεκεμβρίου), από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, διακεκριμένα στελέχη της Silicon Valley και διαπρεπείς επιστήμονες διεθνούς επιπέδου, προερχόμενοι από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το MIT και εταιρείες κολοσσούς όπως η Amazon και το Facebook θα μιλήσουν για καίρια τεχνολογικά ζητήματα, όπως: η εξ αποστάσεως εργασία, οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η καινοτομία και οι προκλήσεις της νέας εποχής, τα Big Data (Μεγάλα Δεδομένα) καθώς και η εφαρμογή τους στις έξυπνες πόλεις και στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της εκπαίδευσης.

   Τέσσερις επιστήμονες που διαπρέπουν σε διεθνές επίπεδο είναι οι key note speakers του συνεδρίου και και συγκεκριμένα οι: Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής και διευθυντής πληροφορικής του Media Lab του MIT, Τίμος Σελλής, διευθυντής του Τμήματος Data Science Research στο Swinburne University of Technology, Ηλίας Χάντζος, Global Privacy και Head of Europe, Middle East & Africa (EMEA) EMEA Government Affairs της Broadcom και Παναγιώτης Φιλιμής, ιδρυτής και CEO της Εταιρείας CyRIC (Κυπριακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας).

   Την εκδήλωση, που διοργανώνεται με τη σύμπραξη 24 φορέων από τον εκπαιδευτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, θα ανοίξει ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

   Τη δεύτερη μέρα του forum θα πραγματοποιηθούν Virtual Β2Β συναντήσεις, που έχουν ως στόχο την προώθηση συνεργιών μεταξύ επιχειρήσεων, οργανισμών, πανεπιστημίων και άλλων φορέων σε διεθνές επίπεδο. Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 142 από 28 χώρες.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φόρουμ είναι διαθέσιμες στη σελίδα: https://technology-forum.eu/

©Πηγή: amna.gr

Loading