EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός, 5-1 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Γκολ και θέαμα πρόσφερε ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ, την οποία συνέτριψε με το ευρύ 5-1 μέσα στο ΟΑΚΑ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Παρότι θεωρητικά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε μεγαλύτερο κίνητρο, της εξόδου στην Ευρώπη (βρέθηκε εκτός τετράδας με αυτή την ήττα, καθώς προσπέρασε ο Παναθηναϊκός), οι Πειραιώτες έκαναν “περίπατο” στον αγωνιστικό χώρο και μετρούν αντίστροφα για τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου (θέλουν έξι πόντους ακόμα για να κόψουν και τυπικά πρώτοι το νήμα).

propoli

Τα γκολ των “ερυθρόλευκων” πέτυχαν οι Καμαρά (17΄), Μασούρας (23΄,45΄), Ελ Αραμπί (35΄) και Φορτούνης (74΄), ενώ η Ένωση βρήκε το γκολ της τιμής με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 88΄.

Ο Ολυμπιακός όπως μαρτυρά το σκορ κυριάρχησε ολοκληρωτικά και οδήγησε τους “κιτρινόμαυρους” σε μια από τις πλέον ταπεινωτικές ήττες στην ιστορία τους, ενώ δεν αποκλείεται να δρομολογηθούν εξελίξεις στην ΑΕΚ.,

Στο 17΄ ξεκίνησε ο χορός των ατομικών λαθών (Σβάρνας) για τους γηπεδούχους, με τον Καμαρά να σουτάρει από μακριά, τη μπάλα να χτυπά στο κεφάλι του Χνιντ και να έρχεται από νωρίς το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Μάνταλος πλάσαρε και ενώ η μπάλα είχε πορεία προς στα δίχτυα, πρόλαβε να παρεμβληθεί ο Τάνκοβιτς που ήταν σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει!

Στο 23΄ ο Μασούρας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, που δεν έπαιξαν σωστά το τεχνητό οφσάιντ και σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Αθανασιάδη για το 0-2.

Στο 35΄ ο Λόπες με νέο λάθος, γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά προς τον τερματοφύλακά του, αλλά κατ’ ουσίαν έβγαλε… ασίστ στον Ελ Αραμπί, για να έρθει το 0-3 από τον Μαροκινό “μπόμπερ”.

Το ματς ουσιαστικά είχε πολύ κριθεί από πολύ νωρίς, αλλά ο εφιάλτης συνεχίστηκε για την Ένωση. Στο 45΄ ο Μασούρας βγήκε ξανά στην πλάτη των Χνιντ, Νταντσένκο και πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασιάδη για το δεύτερο προσωπικό του γκολ και το 0-4 στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο μέρος έδειχνε τυπική διαδικασία, με το μόνο που διαφοροποιείται να είναι το τελικό σκορ.

Στο 74΄ ήταν σειρά του Κώστα Φορτούνη να μπει στη λίστα των σκόρερ, για το 0-5 της ομάδας του Πέδρο Μάρτινς, μετά από ασίστ του Χολέμπας. Στο 88΄ ο Ανσαριφάρντ μείωσε στο τελικό 1-5  με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Ολιβέιρα.  Διαιτητής ήταν ο Γιοβάνοβιτς (Σερβία).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Χνιντ (64΄ Νεντελτσεάρου), Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (64΄ Γαλανόπουλος), Τάνκοβιτς (46΄ Αλμπάνης), Λιβάι Γκαρσία (79΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (46΄ Ανσαριφάρντ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Χολέμπας (75΄ Ντράγκερ), Εμβιλά, Καμαρά (63΄ Μπουχαλάκης), Μπρούμα (57΄ Φορτούνης), Μασούρας (75΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (64΄ Χασάν).

Δείτε επίσης: Πλησιάζει ολοταχώς στην Ευρώπη ο Άρης, 2-0 την Τρίπολη με Σίλβα – Μάνο

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading