Euroleague: Νίκη για Βαλένθια – Ελπίζει σε στραβοπάτημα της Ζενίτ για να “ριζώσει” στην 8άδα

Η Βαλένθια αναδείχθηκε νικήτρια στον κρίσιμο ισπανικό εμφύλιο με την Μπασκόνια, δίνοντας τέλος στα όνειρα των Βάσκων για πρόκριση και ελπίζοντας βάσιμα στο τελικό της πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα.

Οι “νυχτερίδες” χρειάζονται μία ήττα της Ζενίτ είτε στο σημερινό εντός έδρας ματς με τη Μακάμπι είτε σε αυτό της 12ης Απριλίου κόντρα στον Παναθηναϊκό (εξ αναβολής της 6η αγωνιστικής, και πάλι εντός έδρας), προκειμένου να πάρουν αυτές την προνομιούχη 8η θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ (σ.σ. υπερτερούν σε ισοβαθμία με τη Ζενίτ).

propoli

Η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου επικράτησε με 86-81 των Βάσκων για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, έχοντας ρεκόρ 19-15. Το ξέσπασμα της Βαλένθια στο τελευταίο τετράλεπτο του χθεσινοβραδυνού αγώνα, ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη. Από το ισόπαλο 72-72 στο 36΄, οι «νυχτερίδες» αξιοποίησαν τα «δώρα» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και την εμπειρία του Κάλινιτς σε εκτέλεση και δημιουργία, ξεφεύγοντας με 76-72 στο 37΄. Τα λάθη της Μπασκόνια και η ψυχραιμία των γηπεδούχων από τη γραμμή της… φιλανθρωπίας, κράτησαν την ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου σε απόσταση μέχρι το τελικό 86-81.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Ντέρικ Ουίλιαμς με 16 πόντους, ενώ από την Μπασκόνια ξεχώρισε ο Πιέρια Χένρι με 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 39-44, 60-59, 86-81

Δείτε επίσης: Euroleague: Πραγματική “βασίλισσα” στην Πόλη, εμφατική νίκη (67-93) και κλείδωμα των πλέι-οφ

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading