Τεμπάς: «Το CL μπορεί και χωρίς Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους»

Ο πρόεδρος της της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, στάθηκε και πάλι ενάντια στο σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League. 

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά από μια συνάντηση που διοργάνωσαν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες, ο Τεμπάς έθιξε το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους, τις τρεις ομάδες που εξακολουθούν να συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

propoli

«Προσωπικά, πιστεύω ότι το Champions League είναι έτοιμο να μην έχει τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους. Η διοργάνωση συνέχισε να ζει χωρίς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πέντε χρόνια.

Η Μίλαν αποβλήθηκε από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και η διοργάνωση επέζησε. Δεν είναι απαραίτητοι στην Ευρώπη. Φυσικά θα θέλαμε να παίξουν, αλλά τα γεγονότα είναι γεγονότα και η UEFA πρέπει να ενεργήσει», δήλωσε ο Τεμπάς.

Ο πρόεδρος της LaLiga δεν ήθελε να συζητήσει τις πιθανές κυρώσεις στις οποίες θα μπορούσε να καταλήξει η UEFA στους τρεις συλλόγους, που εξακολουθούν να είναι «αγκυροβολημένοι» στην ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, αν και υπονόησε ότι η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα κάνει τίποτα για να τους βοηθήσει ενάντια σε πιθανές ποινές.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να μπω στο νομικό ζήτημα. Αυτό που είπα είναι ότι εμείς, ως La Liga, δεν θα υπερασπιστούμε καμιά ισπανική ομάδα.

Τα γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση με την εθνικότητα. Εάν η UEFA έχει νομική συμφωνία για να τους επιβάλει κυρώσεις, η La Liga δεν θα πει τίποτα. Θα υπερασπιστεί τις περισσότερες ομάδες της, όχι μία ή δύο», κατέληξε ο πρόεδρος.

Δείτε επίσης: Κοινή απάντηση των τριών στην UEFA

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading