EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Μητσοτάκης πατάει «μεταρρυθμιστικό» γκάζι

Αποφασισμένος να πατήσει «μεταρρυθμιστικό» γκάζι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την μακρά και δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός ζητά από τους υπουργούς του να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός τους θερινούς μήνες και να μην παρασυρθούν από την ευνοϊκή στάση της κοινωνίας προς το κυβερνητικό έργο, όπως τουλάχιστον αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

propoli

Μόνιμη επωδός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πως «όσο η κυβέρνηση σημειώνει επιτυχίες τόσο πολλαπλασιάζονται και οι προσδοκίες της κοινής γνώμης», με τον ίδιο να ζητά από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να επιταχύνουν την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.

Στη λογική αυτή έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας, όπως και εκείνο του Υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία. Όσον αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας η κυβέρνηση σημειώνει ότι προστατεύει τους εργαζόμενους, ενισχύει τα δικαιώματά τους και αναβαθμίζει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική πολιτική αποτελεί – φυσικά – το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει σε όλους τους συνομιλητές του ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα μετά την πανδημία και ότι η τουριστική χρονιά θα είναι καλή.  

Με το βλέμμα και στο εσωκομματικό ακροατήριο

Επιπρόσθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει σαφείς οδηγίες στον κομματικό μηχανισμό να επιταχύνει τις προετοιμασίες για το 14ο συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021. Το συγκεκριμένο συνέδριο θα είναι ιδιαίτερα κομβικό, δεδομένου ότι μέσα από τις εργασίες του το κυβερνών κόμμα θα επιχειρήσει ένα βήμα προς το μέλλον και θα αναδείξει την εξωστρέφεια του.  

Η αλήθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου ανοίγουν τα χαρτιά τους χωρίς να αναζητούν το σωστό τάιμινγκ αλλά επιθυμώντας να δείξουν ρεαλισμό για τη σωστή διαχείριση των μεταρρυθμίσεων και των οφελών που θα επιφέρουν στην κοινωνία. Όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού «ο εκσυγχρονισμός της χώρας μπορεί να παρομοιαστεί με έναν δρόμο που την οδηγεί στο μέλλον».

Δείτε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη με Σακελλαροπούλου την Τρίτη – Η υπόλοιπη “ατζέντα” του πρωθυπουργού

Loading