Πρώτο κρούσμα του ιού Marburg στη Γουινέα (pic)

Συναγερμός στον ΠΟΥ – Ποια είναι τα συμπτώματα

Το πρώτο κρούσμα μιας νέας νόσου ονόματι Μάρμπουργκ εμφανίστηκε στη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

propoli

Το περιεφερειακό γραφείο του ΠΟΥ αναφέρει:

“Η νόσος του ιού Marburg, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό που προκαλεί τη νόσο του ιού Έμπολα, εντοπίστηκε πριν περάσουν δύο μήνες αφότου η Γουινέα κήρυξε το τέλος της επιδημίας Έμπολα που είχε ξεσπάσει στις αρχές του έτους”.

Να τονίσουμε πως το ακριβές μέρος στο οποίο βρέθηκε το κρούσμα είναι ο νομός Γκεκεντού ο οποίος βρίσκεται στη νότια πλευρά της χώρας.

Έχουν παρθεί δείγματα από ασθενή ο οποίος πέθανε χθες, και μετά από εξέταση που υποβλήθηκαν σε εργαστήριο στο Γκεκεντού και στο εθνικό εργαστήριο της Γουινέας για τον αιμορραγικό πυρετό, ανιχνεύθηκαν θετικά στον ιό Marburg. Ο ασθενής που υπέκυψε, βισκόταν σε κλινική στην περιοχή Κούντου στο Γκεκεντού, ενώ ιατρική ομάδα έρευνας μετέβη εκεί έτσι ώστε να τον παρακολουθεί από κοντά.

Ο άνθρωπος μπορεί να κολλήσει τη συγκεκριμένη ασθένεια από φρουτοφάγες νυχτερίδες, και ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδεται είναι η επαφή με σωματικά υγρά μολυσμένων ατόμων, ή μέσω επιφανειών και υλικών όπως υπογραμμίζει ο ΠΟΥ. Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι υψηλός πυρετός, κεφαλαλγίες και αδιαθεσία.

Δείτε επίσης: Εύβοια: Πύρινο μέτωπο απειλεί το Ασμήνιο – Μήνυμα για εκκένωση του χωριού

Loading