Βραζιλία – επικεφαλής Ανώτατου Δικαστηρίου: Καταγγέλλει τον Μπολσονάρου για αντιδημοκρατική πράξη

Για αντιδημοκρατικές πράξεις, με αφορμή την παρότρυνση του Μπολσονάρου σε πολίτες να μην ακούν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, κατηγόρησε ο Λουίζ Φουξ τον Βραζιλιάνο πρόεδρο.

«Το να χλευάζεις την τιμή των δικαστών, να υποκινείς τον λαό να διαδίδει κηρύγματα μίσους εναντίον του θεσμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου και να καλείς να μην σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, είναι αντιδημοκρατικές πρακτικές», είπε ο Φουξ.

propoli

«Όλοι ξέρουν ότι εκείνος που προωθεί (τέτοια) κηρύγματα (…) δεν σπέρνει τη δημοκρατία αλλά μια πολιτική χάους», συνέχισε, αναφερόμενος στον Βραζιλιάνο πρόεδρο.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα δεχτεί ποτέ απειλές για την ανεξαρτησία του, ούτε εκφοβισμό», πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε ότι εχθές ο πρόεδρος της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί τις αποφάσεις ενός από τους πέντε ανώτατους δικαστές καθώς ο δικαστής διεξάγει έρευνα εναντίον του για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Μια τέτοια περιφρόνηση στις δικαστικές αποφάσεις με πρωτοβουλία ενός εκ των ηγετών των εξουσιών (…) δεν συνιστά μόνο προσβολή για τη δημοκρατία αλλά και αδίκημα του οποίου θα έπρεπε να επιληφθεί το Κογκρέσο», απείλησε ο Φουξ.

Δείτε επίσης: Πάνω από τους μίσους Ρώσους θεωρούν ότι η χώρα είναι απομονωμένη

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading