US Open, Σάκκαρη – Ραντουκάνου 0-2: Αποκλείσθηκε στα ημιτελικά η Σάκκαρη (vid)

Παρά τον αποκλεισμό της η Μαρία από την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στο Νο13 της παγκόσμιας κατάταξης, θέση που είναι η καλύτερη στην οποία έχει βρεθεί ποτέ Ελληνίδα τενίστρια.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του US Open, καθώς ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-4)σετ από την Έμα Ραντουκάνου. Η Μαρία δε μπόρεσε αν μπει στο πνεύμα του αγώνα, και να βγάλει τον καλό της εαυτό.

propoli

Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια έφτασε έως τον τελικό χωρίς να χάσει σετ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα της.  Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπήκε καλά στο πρώτο σετ, γεγονός που έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στην αντίπαλό της. 

Στο πρώτο γκέιμ η Μαρία οδήγησε σε όλα τα ράλι τη Ραντουκάνου να κάνει λάθος και είχε διπλό μπρέικ πόιντ, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά είδε τη νεαρή Βρετανίδα έκανε η ίδια το μπρέικ!

Η Ραντουκάνου κράτησε το σερβίς της και εκμεταλλευόμενη το κακό πρώτο σερβίς της Σάκκαρη έκανε η ίδια το μπρέικ φτάνονας στο 0-2. Η Μαρία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ξεκίνησε εντυπωσιακά στο τρίτο γκέιμ όπου προηγήθηκε με 0-40, όμως έχασε συνολικά 4 μπρέικ πόιντ (7 μαζί μ’ αυτό στο πρώτο) με την Βρετανίδα να είναι πραγματικά εντυπωσιακή…Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο επόμενο γκέιμ όπου η Μαρία προηγήθηκε με 40-30, όμως χωρίς να πιέζει από τη γραμμή του σερβίς είχαμε το 2ο μπρέικ για το 0-4. Η Σάκκαρη πλέον ήταν πιεσμένη ψυχολογικά και το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει ένα γκέιμ για να κλείσει το σετ στο 1-6!

Στο δεύτερο σετ φάνηκε κάτι να αλλάζει όταν η Μαρία πήρε το πρώτο γκέιμ χωρίς να δώσει πόντο, σερβίροντας πραγματικά καλά. Η Ραντουκάνου πήρε τα τρία επόμενα γκέιμ, κάνοντας πολύ νωρίς το μπρέικ και αυξάνοντας την πίεση προς την Σάκκαρη η οποία βρέθηκε στο επόμενο γκέιμ στο 15-40 όμως αντιδρώντας σωστά μπόρεσε να μειώσει σε 2-3 και να γεννήσει ελπίδες.

Κι η Ραντουκάνου έγινε η πρώτη τενίστρια στην ιστορία, η οποία αν και προερχόμενη από τα προκριματικά κατάφερε να φτάσει στον τελικό ενός τουρνουά Grand Slam…

Η δεύτερη παρουσία της Σάκκαρη σε ημιτελικό Grand Slam αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της

Δείτε επίσης: Σάκκαρη για επερχόμενο ημιτελικό: «Δεν είμαι φαβορί, η Έμα έχει κάνει το τουρνουά της ζωής της»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading