Πορτογαλία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Χαλαρώνουν τα μέτρα στην Ιβηρική χώρα – Μεγάλο το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων

Προαιρετική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Πορτογαλία αφού η χώρα παρουσιάζει πολύ υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και πιο συγκεκριμένα άνω του 80% ενώ σημειώνει και μια μείωση των κρουσμάτων.

propoli

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δοθεί παράταση σε αυτό το μέτρο, το οποίο είχε τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2020. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε συνιστάται η χρήση μάσκας έξω όταν υπάρχει συνωστισμός ή όταν δεν είναι δυνατό να τηρηθούν τα μέτρα.

Η υγειονομική αρχή της χώρας αναφέρει:

«Παρά μια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στην Πορτογαλία και μια επιδημιολογική κατάσταση που καθιστούν δυνατή μια στρατηγική σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων δημόσιας υγείας που ελήφθησαν στο πλαίσιο της πανδημίας, η χρήση μάσκας παραμένει ένα σημαντικό μέτρο περιορισμού της λοίμωξης».

Στα καταστήματα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και στις αίθουσες θεαμάτων όμως, εξακολουθεί να είναι υποχρεωτικό το μέτρο χρήσης μάσκας. Μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει περίπου 18.000 άνθρωποι στη χώρα από κορονοϊό. Μετά την παραλλαγή Δέλτα, τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται αλλά πλέον ο αριθμός έχει υποχωρήσει.

Όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάσει στο 85% τότε αναμένεται να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο τα μέτρα, αφού πλέον δε θα υπάρχει περιορισμός στους πελάτες των εστιατορίων, των εμπορικών καταστημάτων και των πολιτιστικών χώρων και δεν αποκλείεται να ανοίξουν τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα.

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα είπε:

«Χάρη στην επιτυχία του εμβολιασμού απέχουμε μόνον μερικές εβδομάδες από την στιγμή που θα μπορέσουμε να θεωρήσουμε ότι η πανδημία αυτή είναι υπό έλεγχο».

Δείτε επίσης: Πάτρα: Αρνητής δίνει μάχη με τον κορονοϊό – Δεν γνωρίζει για τον θάνατο τις μητέρας του

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading