Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα για βίαιη ληστεία στο Καλοχώρι

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν υπόθεση ληστείας που έλαβε χώρα στις αρχές Ιουλίου του 2019, σε βάρος υπαλλήλων επιχείρησης στο Καλοχώρι – Πέντε Ρομά οι δράστες – Ο ένας βρίσκεται σήμερα έγκλειστος για αποπλάνηση παιδιών.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ημεδαποί νεαροί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

propoli

Σημειώνεται ότι, ένας εξ’ αυτών είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης με ποινή κάθειρξης 16 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιών.

Το χρονικό της ληστείας

Όπως προέκυψε από την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οι δράστες ενεργώντας από κοινού και αφού έκλεψαν επιβατικό όχημα από περιοχή του κέντρου πόλης, μετέβησαν σε εταιρεία στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στην επιχείρηση χρησιμοποιώντας το ίδιο το αυτοκίνητο, το οποίο προσέκρουσαν επανειλημμένα στην παράπλευρη είσοδο της επιχείρησης. Μπήκαν παράνομα και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων που βρισκόταν στο χώρο και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, τρείς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ένα εκ των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων βρέθηκε μετά στην κατοχή 41χρονου άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κατηγορείται ότι αποπλάνησε 12χρονο κορίτσι

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading