Πρόεδρος ΕΟΔΥ – Θεοκλής Ζαούτης: Σε αναμονή ο εμβολιασμός παιδιών 5 έως 11 ετών (vid)

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης μίλησε για τα οφέλη των εμβολιασμών και τις υγειονομικές εξελίξεις

Ο Κ. Ζαούτης τόνισε πως η αύξηση των εμβολιασμών παραμένει προτεραιότητα και πως πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Παράλληλα υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.

propoli

Όσον αφορά τις νέες ελευθερίες των εμβολιασμένων είπε πως αυτές μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο σε κάποιον για να εμβολιαστεί και πως ιδανικά το κίνητρο θα είναι να μην νοσησουμε. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Επίσης μίλησε για το ενδεχόμενο εμβολιασμών στις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αυτή αναμένεται το προσεχές διάστημα. Η δόση για αυτές τις ηλικίες θα είναι μικρότερη.

Στάθηκε ακόμη στις γενικότερες συνέπειες του κορονοϊού στα παιδιά, που είναι πάνω από τη νόσο. Ο κ. Ζαούτης δήλωσε ότι το κλείσιμο των σχολείων, αύξησε τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι μεταβάλλεται και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας. Η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

Δείτε επίσης: Ματίνα Παγώνη: «Πονάει η ψυχή μου όταν αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν νέα παιδιά» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading