Τσιόδρας: «Έχουμε αποφύγει περίπου 8.400 θανάτους λόγω του εμβολίου» (vid)

Τι είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωσή του

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σχετικά με την πορεία του Εμβολιαστικού Προγράμματος στην Ελλάδα.

propoli

Ο κ. Τσιόδρας είπε μεταξύ άλλων πως χάρη στο εμβόλιο, από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν αποφευχθεί περίπου 8.400 θάνατοι!

Ο καθηγητής μίλησε και για μια μελέτη που έχει γίνει σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας της οποίας ηγήθηκε ο ίδιος και αφορούσε τα αντισώματα και την ανοσία που αποκτούν όσοι έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν νοσήσει. Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε σε αυτήν τη μελέτη είναι για να έχει η Ελλάδα δικά της στοιχεία.

Για το γεγονός ότι πολλοί εμβολιασμένοι νοσούν είπε ότι όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη, τότε είναι φυσικό να υπάρχουν εμβολιασμένοι οι οποίοι νοσούν. Αυτό όμως όπως είπε δε σημαίνει πως το εμβόλιο δεν προσφέρει προστασία. Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές.

«Όλα τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ» ανέφερε. Όσον αφορά τους ανθρώπους που δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους, εκεί η ασφάλεια που προσφέρουν είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δείτε επίσης: Κοζάνη: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τα αδέσποτα – Του ζήτησαν τον λόγο για την επίθεση σε σκυλιά και τους έδειρε (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading