ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πώς αλλάζει την πολιτική σκακιέρα η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ –  Αχαρτογράφητα νερά η υποψηφιότητά του καθώς ο νυν βουλευτής Αχαΐας έχει να μετρηθεί σε γκάλοπ εδώ και αρκετά χρόνια

Η κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στο εκλογικό αγώνα για την διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝ.ΑΛ είναι από χθες το βράδυ γεγονός. Η 7η -κατά σειρά ανακοίνωσης- υποψηφιότητα έρχεται να ταράξει για τα καλά τις ισορροπίες στο τρίτο σε δύναμη κοινοβουλευτικό κόμμα.

propoli

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου έγινε χθες το βράδυ με βασικό σύνθημα ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για συμπόρευση με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά όπως είπε, και θέλοντας να δώσει το στίγμα της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που εκλεγεί, τόνισε πως ευελπιστεί να συμβάλει ώστε να ξαναγίνει η παράταξη μεγάλη και ισχυρή καθώς και καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Οι νέες ισορροπίες

Ο πρώην πρωθυπουργός «εισβάλλει» στο προεκλογικό σκηνικό του ΚΙΝΑΛ, αλλάζει τα δεδομένα και αναγκάζει τους άλλους υποψήφιους να αναπροσαρμόσουν την τακτική που θα ακολουθήσουν για το διάστημα των 45 ημερών που απομένει μέχρι τις κάλπες του πρώτου γύρου στις 5 του Δεκέμβρη

Οι υποψήφιοι πρέπει από τώρα να πείσουν ότι υπό την ηγεσία τους θα καταφέρουν να ανατρέψουν το καθεστώς των χαμηλών δημοσκοπικών πτήσεων και να θέσουν το Κίνημα Αλλαγής σε τροχιά ανοδικής πορείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι εκφράζουν τη βούλησή τους να μην κάνουν πίσω λόγω της υποψηφιότητας Παπανδρέου.

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Βασίλης Κεγκέρογλου που τις προηγούμενες ημέρες είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της απόσυρσής του αν ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του, επέλεξε τελικά χθες, λίγο πριν τις ανακοινώσεις Παπανδρέου να επισημοποιήσει τη δική του υποψηφιότητα με την κατάθεση των υπογραφών στήριξης στην αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Οι Αντρέας ΛοβέρδοςΧάρης Καστανίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου έχουν καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης στην αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα, όπου λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων θα καταθέσει και τυπικά τις απαιτούμενες υπογραφές ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ κανονικά στη μάχη της συλλογής υπογραφών στήριξης των δικών τους υποψηφιοτήτων παραμένουν οι Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στην «δεξαμενή ψήφων» της Φώφης

Ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνεται στην «δεξαμενή ψήφων» από αυτούς που θα επέλεγαν την Φώφη Γεννηματά κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι επικοινώνησε με την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ πριν ανακοινώσει την κάθοδο του. Επίσης, είναι γνωστό ότι σε αυτή τη δεξαμενή βρίσκονται οι ψηφοφόροι του «παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ» και του κινήματος του σοσιαλισμού.

Άλλωστε, στο επίπεδο του ιδεολογικού προφίλ ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην κατηγορία εκείνη τον πολιτικών του κέντρου που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την λέξη «σοσιαλισμός».

Παράλληλα, το όνομα «Παπανδρέου» στα πολιτικά αντανακλαστικά της βάσης του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζει να δημιουργεί συνειρμούς με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, κάτι που μεταφράζεται σε ψήφους με “έντονο συναισθηματικό υπόβαθρο”.

Πριν την ανακοίνωση Παπανδρέου, αρκετοί που γνωρίζουν τις ισορροπίες στο ΚΙΝΑΛ εκτιμούσαν ότι η μάχη θα κρινόταν ανάμεσα στους Ανδρουλάκη και Λοβέρδο. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν, αν και ουδείς αυτή τη στιγμή μπορεί να προβλέψει την απήχηση που θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε επίσης: Επίσημη ανακοίνωση από τον Παπανδρέου: «Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading