Παρελάσεις Θεσσαλονίκης: Ξεκαθαρίζουμε το… αλαλούμ – Τι ακριβώς θα γίνει

Πρώτον, κανονικά θα γίνει η κεντρική μαθητική παρέλαση στον δήμο Θεσσαλονίκης, στις 27 Οκτωβρίου στην οδό Τσιμισκή, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Στους περιφερειακούς δήμους της πόλης, στους οποίους δεν υπάρχει στρατιωτική παρέλαση, οι μαθητικές παρελάσεις θα γίνουν επίσης κανονικά, ανήμερα της εθνικής επετείου, όπως γίνεται επίσης κάθε χρόνο.

propoli

Η διαφορά έγκειται στο ότι στην στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δεν θα συμμετέχουν πολιτικά τμήματα (σωματεία, πρόσκοποι, φοιτητές κτλ.) που παραδοσιακά έχουν συμμετοχή στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης.

«Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα .

Άλλη μια διαφορά σε σχέση με τις παρελάσεις προηγούμενων ετών είναι πως λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης της Θεσσαλονίκης, η παρέλαση (τόσο η μαθητική της 27ης Οκτωβρίου όσο και η στρατιωτική ανήμερα της επετείου) θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά έως μιας ώρας.

Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκας για τους θεατές θα είναι υποχρεωτική, καθώς σύμφωνα με τα μέτρα πρόκειται για περίπτωση όπου θα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου, που ευνοεί τη διασπορά του ιού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Δείτε επίσης: Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος την Κυριακή 24/10

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading