Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 21χρονος που παρέσυρε και σκότωσε το διανομέα – Εξαγριωμένοι οι διανομείς (vid)

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με την ημερομηνία να μην έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή

Ρεπορτάζ: ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΑΕΣ – ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

propoli

Ελεύθερος αφέθηκε ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο ντελιβερά, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου οδηγήθηκε την Κυριακή στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ορίστηκε, μάλιστα, τακτική δικάσιμος, με την ημερομηνία να μην έχει γίνει έως τώρα γνωστή. Στη συνέχεια ο 21χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Την 30-10-2021 και ώρα 23:50, στη διασταύρωση των οδών Γ. Παπανδρέου με 25ης Μαρτίου, επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 21χρονος αλλοδαπός συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός.

Αναφέρθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του δεύτερου οδηγού.

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα.

Ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ενώ αρχικά είχε εγκαταλείψει τον τόπο του ατυχήματος, επέστρεψε και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.»

Δύο συγκεντρώσεις για τον θάνατο του 47χρονου ντελιβερά

Την ίδια ώρα, έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή τον θάνατο του 47χρονου εργαζόμενου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικότερα, στις 09.00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα συγκεντρώνονται διανομείς φαγητού, που είδαν ακόμη έναν συνάδελφό τους να χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας.

Στις 11:00 μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για τον ίδιο λόγο.

Διανομείς καταγγέλλουν: «”Κόντρες” θανάτου γίνονται σε καθημερινή βάση στην παραλιακή»

Οι διανομείς καταγγέλλουν ότι παρά τις αιτιάσεις των ίδιων προς την τροχαία για περισσότερους ελέγχους, θανατηφόρες κόντρες οχημάτων εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σε επικίνδυνα σημεία στην παραλιακή. Οι οδηγοί πανάκριβων οχημάτων και μοτοσυκλετών -παραβλέποντας στοιχειώδεις κανόνες ασφαλούς οδήγησης- κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων τους σε καθημερινή βάση.

Συγκεκριμένα, οι διανομείς φαγητού καταγγέλλουν ότι γίνονται κόντρες τόσο στο σημείο στην παραλιακή όπου σκοτώθηκε ο συνάδελφός τους, όσο και σε παρακείμενους δρόμους των εμπορικών κέντρων One Salonica και Cosmos.

Επίσης, οι συνάδελφοι του άτυχου 47 χρονου ντελιβερά είναι εξαγριωμένοι από την απόφαση του εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερο τον 21χρονο οδηγό του αυτοκινήτου. «Περνάς με κόκκινο, σκοτώνεις άνθρωπο, τον εγκαταλείπεις και αφήνεσαι ελεύθερος», λέει κάποιος διανομέας χαρακτηριστικά.

Δείτε τί καταγγέλλουν οι ίδιοι:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Η κόρη του διανομέα βρέθηκε τυχαία στο σημείο που ξεψύχησε ο πατέρας της

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading