Βόρεια Μακεδονία: Φήμες για πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ και σχηματισμό κυβέρνησης από το VMRO

Νέες φήμες για πτώση της κυβέρνησης Ζάεφ έχει προκαλέσει η ανακοίνωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει απωλέσει πλέον την δεδηλωμένη.

Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη του χθες το μεσημέρι ανέφερε ότι το κόμμα του μαζί με αλβανικά κόμματα και κόμματα της αριστεράς έχουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

propoli

Επίσης τόνισε ότι αυτό το γεγονός «εγγυάται πως αυτή η κυβέρνηση, υπό το κόμμα του Ζάεφ ανήκει πλέον στο παρελθόν».

«Την προσεχή περίοδο θα προσπαθήσω, επαναλαμβάνω, θα προσπαθήσω να σχηματίσω νέα κυβέρνηση και αυτό θα συμβεί μόνο εάν είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία κυβέρνηση με αξιοπιστία, μία κυβέρνηση με ισχυρούς θεσμούς οι οποίοι θα εγγυώνται τη σταθερότητα, την ενεργητικότητα και αποτελεσματικότητα στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που θα ακολουθήσουν.

Εάν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος που θα επιδιώξω και δεν διασφαλίσω τον σχηματισμό μίας τέτοιας κυβέρνησης, που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των κρίσεων και για τη μάχη κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, που αποτελούν τα καίρια προβλήματα στη χώρα μας, τότε το μόνο που μας μένει ως μοναδική επιλογή είναι οι γρήγορες πρόωρες βουλευτικές εκλογές, ώστε ο λαός της Μακεδονίας να αποφασίσει για ένα νέο μέλλον» επισήμανε ο Μίτσκοσκι.

Δείτε επίσης: Μάικ Πομπέο: «Ανησυχούσα για θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading