Στην κόκκινη λίστα του CDC προστέθηκαν τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες – Άμεσο «φρένο» των Αμερικανικών επισκέψεων

Ποια κράτη προστέθηκαν στη στην κόκκινη ή αλλιώς και μαύρη λίστα του αμερικανικού οργανισμού

Με την Ευρώπη να μετατρέπεται σε επίκεντρο της πανδημίας, δεν προκαλεί εντύπωση που όλο και περισσότερες χώρες αποτρέπουν τους πολίτες τους από το να την επισκεφθούν.

propoli

Ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ που, αν και δεν θέτουν στο ίδιο επίπεδο κινδύνου όλα τα κράτη της ηπείρου, αυτή την εβδομάδα έβαλαν τέσσερα επιπλέον στη λίστα των απαγορευμένων προορισμών του CDC. Ήταν και οι μοναδικές χώρες που προστέθηκαν από όλο τον πλανήτη.

Το CDC επέκτεινε τη λίστα των προορισμών επιπέδου 4 για να προσθέσει την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία και το Γκέρνσεϊ, μια κτήση του βρετανικού Στέμματος. Συνολικά, το CDC αποτρέπει τους Αμερικανούς από το να ταξιδέψουν σε 11 ευρωπαϊκές χώρες.

Το επίπεδο κινδύνου 4 ορίζεται όταν μια χώρα καταγράφει περισσότερα από 500 νέα κρούσματα ανά 28 ημέρες ανά 100.000 άτομα.

Το CDC αξιολογεί αυτή την κατάσταση ως «πολύ υψηλού» κινδύνου και προτρέπει τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια προς τα εκεί. Αυτή τη στιγμή, 81 χώρες βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο, ενώ αν συμπεριλαμβάνονταν και οι… ΗΠΑ στην καταμέτρηση, θα ήταν 82.

Η Ελλάδα έχει κατηγοριοποιηθεί επίσης στο «επίπεδο 4» εδώ και καιρό.

Δείτε επίσης: Ιταλία: 10.544 τα σημερινά κρούσματα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading