Διεκόπη ξανά η δίκη του ψευτογιατρού «Dr. Kontos» – Προ των πυλών η λήξη της προθεσμίας για την αποφυλάκιση

Διαβιβάστηκε έγγραφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου καταδεικνύεται πως 48χρονος νοσηλεύεται με κορονοϊό και χρειάζεται οξυγόνο

Την Πέμπτη το πρωί θα συνεχιστεί, εάν δεν υπάρξουν καινούργια απρόοπτα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» ο οποίος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

propoli

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, στα χέρια της εισαγγελίας έφτασε έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» το οποίο αποκαλύπτει ότι ο 48χρονος «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοϊό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Μετά τη γνωστοποίηση του κειμένου, ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ώστε οι δικηγόροι του να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να λάβουν εξουσιοδότηση, προκειμένου να τον εκπροσωπήσουν στην διαδικασία και να προχωρήσει επί της ουσίας η υπόθεση, δεδομένου ότι στα μέσα Δεκεμβρίου συμπληρώνεται το ανώτατο όρια του 18μηνου, το οποίο ορίζεται ως προθεσμία για την προσωρινή κράτηση του βασικού κατηγορούμένου της υπόθεσης.

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων.  Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε,  είναι αβέβαιη η  διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη,  προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο  κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει.

Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο  κατηγορούμενος, προτείνουμε να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων» υπογράμμισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Η αντίδραση των θυμάτων

Στην αντίπερα όχθη , ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα του «ψευτογιατρού» έκανε λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» και τόνισε ότι το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάση των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

«Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γνωστός δικηγόρος.

Δείτε επίσης: Σήμερα η δίκη του «Dr Kontos» – Με μαντζούνια και βότανα υπόσχονταν θεραπεία για τον καρκίνο

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading