Γερμανία: Ο Κρίστιαν Λίντνερ στο Υπουργείο Οικονομικών (vid)

Ποιοι αναμένεται να αναλάβουν τα κρίσιμα Υπουργεία

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διήρκησε η συνάντηση των τριών ηγετών των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών έτσι ώστε να διευθετηθούν και τα τελευταία ζητήματα σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία, η οποία θα ανακοινωθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

propoli

Η συνάντηση έγινε παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σύμφωνα με τη «Bild» από τα θέματα που συζητήθηκαν δεν έλειπε φυσικά ο κορονοϊός αλλά και η υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post», το θέμα της πανδημίας επιτάχυνε τις συνομιλίες των τριών κομμάτων για τον σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης στη μετά Μέρκελ εποχή.

Ποιος θα είναι Υπουργός Οικονομικών

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Bild» χρέη Υπουργού Οικονομικών θα αναλάβει ο Κριστιάν Λίντνερ ο οποίος είναι ο αρχηγός των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP. Υπουργός Εξωτερικών θα είναι η Αναλένα Μπέρμποκ από το κόμμα των «Πρασίνων» ενώ ο Ουμπέρτους Χάιλ από τους Σοσιαλδημοκράτες θα συνεχίσει να είναι Υπουργός Εργασίας.

Οι «Πράσινοι» θα λάβουν συνολικά πέντε υπουργεία, οι «Ελεύθεροι Δημοκράτες» 4 και τα υπόλοιπα περνούν στα «χέρια» του πρώτου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών.

Όπως αναφέρεται στην ίδια εφημερίδα, οι «Πράσινοι» θα έχουν υπό την ηγεσία τους το Υπουργείο Εξωτερικών το Υπουργείο Οικογένειας αλλά και ένα Υπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία. Λογικά αυτός που θα αναλάβει το συγκεκριμένο Υπουργείο είναι ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Υπουργός Δικαιοσύνης θα τοποθετηθεί ο Μάρκο Μπούσμαν ο οποίος ανήκει στο FDP ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης , Φόλκερ Βίσινγκ.

Το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει το SPD, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών οι Πράσινοι.

Δείτε επίσης: Βαδίζει στα χνάρια της Αυστρίας η Σλοβακία – Ετοιμάζεται lockdown (vid)

Loading