Κουφοντίνας: Αποφυλάκιση υπό όρους από το 2027 και μετά (pics)

Θεμελιώνει δικαίωμα για αποφυλάκιση υπό όρους το 2027 – Τι αναφέρεται στο βούλευμα

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, ανατρέπει τα ισχύοντα έως σήμερα δεδομένα, με βούλευμα που τον αποτρέπει από οποιαδήποτε υπόνοι αποφυλάκισης τουλάχιστον μέχρι το 2027.

propoli

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «17 Νοέμβρη» θεμελιώνει δικαίωμα να αιτηθεί αποφυλάκιση υπό όρους τον Σεπτέμβριο του 2027.

"Ανακουφίστηκα που δεν δόθηκε άδεια στον Κουφοντίνα"
INTIME

Η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντία, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο, βασίζεται στις ευνοϊκότερες διατάξεις του προηγούμενου ποινικού κώδικα και σύμφωνα με τη νομοθεσία του νέου Ποινικού Κώδικα πρέπει να απορριφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το καταδικασμένο ηγετικό στέλεχος της Οργάνωσης, αιτούνταν να αποφυλακιστεί με όρους καθώς έχει συμπληρώσει στις φυλακές, 19 χρόνια πραγματικής έκτισης ποινής και 8 χρόνια ευεργετικής έκτισης ποινής (με τα μεροκάματα της φυλακής). Η αίτηση στηρίζεται στον Ποινικό Κώδικα που ίσχυε πριν από την ψήφιση του νέου Π.Κ. (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), με το αιτιολογικό ότι εφαρμόζεται πάντα ο ευεργετικότερος για τον κατηγορούμενο νόμος. Έτσι ο παλιός Π.Κ. προέβλεπε ότι δικαίωμα αιτήματος αποφυλάκισης θεμελιώνεται για όλους τους ισοβίτες ύστερα από 16 ή 19 (μάξιμουμ) χρόνια έκτισης ποινής.

Το δεδομένο αυτό φαίνεται πως ανατρέπεται με τον ισχύοντα Ποινικό κώδικα , ο οποίος προβλέπει ότι η εισήγηση που επικαλείται ο Κουφοντίνας αφορά πλέον σε καταδικασθένες σε 1 φορά ισόβια κάθειρξη και όχι σε πολυισοβίτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το σχετικό κενό του προηγούμενου Ποινικού κώδικα καλύφθηκε από τον ισχύοντα, ο οποίος προβλέπει ρητά πως οι πολυϊσοβίτες μπορούν να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους στα 25 χρόνια.

Δείτε επίσης: Γιουνάιτεντ: Θέλει τον… Μαντσίνι για νέο προπονητή

Loading