Θεσσαλονίκη: Ο Πλεύρης εγκαινίασε νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων στο ΑΧΕΠΑ (vids & pics)

Στη Θεσσαλονίκη και το ΑΧΕΠΑ βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης για τα εγκαίνια νέας Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου – Τι είπε για την Θεσσαλονίκη και το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΤΙΕΓΚΟ ΣΑΕΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

propoli

Ο κ. Πλεύρης, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, επισκέφτηκε τις νέες αίθουσες με τις πλήρως εξοπλισμένες κλίνες της νέας μονάδας.

“Σήμερα εγκαινιάζουμε μια μονάδα πρότυπο για την αντιμετώπιση Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και πραγματικά αισθάνομαι δίπλα χαρούμενος, όχι τόσο ως υπουργός αλλά ως ασθενείς, διότι στη χώρα μας το πρόβλημα παραμένει ο μεγάλος αριθμός των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων”, ανέφερε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας πως “Τέτοιες δράσεις βάζουν ένα λιθαράκι ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την επόμενη ημέρα”.

Η νέα Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου διαθέτει οχτώ κλίνες και ήδη είναι έτοιμη να υποδεχτεί του πρώτους ασθενείς.

“Η Θεσσαλονίκη ακόμα είναι το μεγάλο πρόβλημα”

“Αυτη τη στιγμή προφανώς η Θεσσαλονίκη είναι ακόμα το μεγάλο πρόβλημα, η πίεση είναι μεγάλη“, ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε:

“Στις άλλες περιοχές φαίνεται να υπάρχει μια αποκλιμάκωση, η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση καλύτερη από τι περιμέναμε, η πίεση της είναι περισσότερο στα non covid περιστατικά. Ευελπιστούμε και με τα μοντέλα που έχουμε φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση ακόμη και στη Θεσσαλονίκη και σιγά σιγά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο σύστημα υγείας”.

“Δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση στο θέμα των αναστολών”

Καθ’ όλη την επίσκεψη του κ. Πλεύρη στο ΑΧΕΠΑ ανεμβολίαστοι υγειονομικοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της άρσης της αναστολής εργασίας του και κατά της διοίκησης του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Πλεύρης ερωτώμενος για το ζήτημα αυτό ανέφερε:

“Λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και δώσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό τους ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι μια ξεκάθαρη θέση. Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα”.

Εάν υπάρξουν μέτρα, θα αφορούν τους ανεμβολίαστους

“Τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ“, ανέφερε ο κ. Πλεύρης και σημείωσε:

“Υπό αυτή την έννοια, η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια, τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα είναι επαρκή, οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας θα παρθεί αλλά σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο”.

“Έχουμε τον σχεδιασμό για να δοθούν όσες θέσεις χρειάζονται”

Αφού ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως η νέα μονάδα που εγκαινιάστηκε στο ΑΧΕΠΑ θα “βοηθήσει στην μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων, ανέφερε πως τρέχουν προκηρύξεις για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

“Πέρα από το επικουρικό προσωπικό που έχει ενισχυθεί με 12.000 θέσεις και 2.000 θέσεις μονίμων γιατρών, παράλληλα τρέχουν οι προκηρύξεις που είναι για 4.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 910 θέσεις λοιπού προσωπικού και θα υπάρξουν προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό. Με την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, έχουμε όλο τον σχεδιασμό ώστε να δοθούν όσες θέσεις χρειάζονται, ώστε να είναι άρτια στελεχωμένο το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας”, ανέφερε.

Στα εγκαίνια της νέα μονάδας του ΑΧΕΠΑ έδωσαν το “παρών” , μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πέθανε 62χρονος που περίμενε 8 ώρες σε φορείο στο Ιπποκράτειο – Είχε προσβληθεί από COVID-19

Loading