Άντονι Μπλίνκεν: Μπαράζ διπλωματικών επισκέψεων σε Βρετανία, Ινδονησία, Μαλαισία και Ταϊλάνδη

Στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη συνάντηση της Ομάδας των 7

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε στη Βρετανία για την συνάντηση της Ομάδας των Επτά υπουργών πριν επισκεφθεί την Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη στο πλαίσιο διπλωματικών επαφών των ΗΠΑ.

propoli

Στη συνάντηση της G7 στο Λίβερπουλ, στις 10-12 Δεκεμβρίου, ο Μπλίνκεν μίλησε με τα μέλη της G7 και τις χώρες που συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι, όπως η Αυστραλία, η Ινδία, η Δημοκρατία της Κορέας και μέλη της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), δήλωσε το τμήμα.

Στην ατζέντα της Ομάδας των 7 ήταν θέματα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της συσσώρευσης ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, των εμβολίων για τον COVID-19, των παγκόσμιων υποδομών και της ανάπτυξης στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού.

Από την Βρετανία μετέβη στην Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη για να συζητήσει περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Μιανμάρ. Ο ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ ολοκλήρωσε  το ταξίδι του με μια στάση στη Χονολουλού της Χαβάης, στις 17 Δεκεμβρίου για να συναντηθεί με τον διοικητή της INDOPACOM, ναύαρχο John Aquilino.

Δείτε επίσης: Σαρηγιάννης: «Εάν υπάρξει καθολικό lockdown από τις 3 Ιανουαρίου θα διαρκέσει έναν μήνα»

Loading