Επιδότηση 400 εκατ. ευρώ για όλους σε ρεύμα και αέριο – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Τι θα λάβουν

Με το βλέμμα στραμμένο στην ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδοτήσεις 42-54 ευρώ στους λογαριασμούς για κάθε σπίτι–συν ΦΠΑ- αλλά και 62 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος.

propoli

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και άλλα 20 €/kWhth επιδότηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου για τον Ιανουάριο.

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το 80%-90% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά, αλλά και του αυξημένου κόστους για τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, τη φορά αυτή η επιδότηση ρεύματος θα αφορά στα σπίτια που αποτελούν την 1η κατοικία με βάση το Ε1, και όχι λογαριασμούς ρεύματος σε εξοχικά ή γραφεία κ.λπ.

Μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την «Όμικρον» και τα μέτρα

Από Δευτέρα ξεκινά όμως και το νέο «παζάρι» με τους ΚΑΔ για επιδοτήσεις και μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την «Όμικρον» και τα περιοριστικά μέτρα που επεβλήθησαν.

Σύμφωνα με το newmoney.gr τα στοχευμένα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον χώρο της διασκέδασης και της εστίασης την Πρωτοχρονιά, ήταν μόνον η αρχή.

Ακολούθως, σειρά προς ενίσχυση παίρνουν -υπό όρους- ξενοδοχειακά καταλύματα, τουριστικές επιχειρήσεις και ο κλάδος της τροφοδοσίας.

Μάλιστα, αμεσα αναμένονται μικρές προσθήκες ή εκ νέου δικαίωμα διόρθωσης για ορισμένους κλάδους δραστηριοτήτων που δικαιούνται στήριξης.

Το πρόβλημα με τις ΚΑΔ επιστρέφει και πάλι το 2022. Διότι ενώ πέρυσι δόθηκε το δικαίωμα στους επιχειρηματίες να κάνουν διορθώσεις, αυτές έγιναν μαζικά και «οριζόντια» σε όλους τους κλάδους.

Ωστόσο, φέτος οι απαγορεύσεις έγιναν πολύ στοχευμένα και όχι γενικά σε ολόκληρη την εστίαση, αλλά μόνον σε χώρους εστίασης ή διασκέδασης όπου ακούγεται μουσική.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις όπου η ένδειξη Κωδικού Δραστηριότητας δεν άλλαξε πέρυσι, εξετάζεται να μπορεί να αλλάξει φέτος, προκειμένου να καλυφθούν εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να αποκλειστούν άδικα από τα κρατικά μέτρα στήριξης, λόγω λάθος ΚΑΔ.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Ασθενής απειλούσε να σκοτώσει μητέρα και αδερφό

Loading