Prof. Kubiak: Καθολικό εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Ο καθηγητής Βιολογίας, Kubiak εκτιμά ότι θα υπάρξει σκεύασμα, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε μεταλλάξεις που δεν γνωρίζουμε ακόμα

Ο καθηγητής βιολογίας Jacek Kubiak, ισχυρίζεται ότι είναι δυνατό να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν γνωρίζουμε ακόμη.

propoli

“Τα αποτελέσματα της έρευνας των Ελβετών και των συναδέλφων τους από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία όχι μόνο δίνουν ελπίδες για την απόκτηση ενός εμβολίου που θα μας προστατεύει οριστικά από τον SARS-CoV-2, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι η λήψη αναμνηστικής δόσης το συντομότερο παρέχει την  καλύτερη διαθέσιμη προστασία έναντι της παραλλαγής omicron” – ισχυρίζεται ο Kubiak.

Όπως υποστηρίζει ο Kubiak, τα μέρη της πρωτεΐνης Spike που επιλέγονται από τους ιολόγους δεν μπορούν να αλλάξουν με γενετικές μεταλλάξεις χωρίς να στερηθεί ο κορωνοϊός από τις κύριες λειτουργίες του. Με άλλα λόγια, η ανάπτυξη εμβολίων που προκαλούν σε εμβολιασμένα άτομα εξουδετέρωση αντισωμάτων εναντίον αυτών των τμημάτων της πρωτεΐνης Spike θα πρέπει να μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό όπλο. Όχι μόνο κατά της παραλλαγής omicron, αλλά και εναντίον άλλων δυνητικά επικίνδυνων γενετικών παραλλαγών του SARS-CoV-2.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Δείτε την επιχείρηση εκκένωσης της Αστυνομίας – Οι καταληψίες ψεκάζουν τους αστυνομικούς (vid)

Loading