Πρόεδρος Αρείου Πάγου: «Όσοι επιθυμούν να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, να την αφήσουν, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες»

Η αιχμηρή ανακοίνωση της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου αναφέρεται στον κύριο Πολάκη και στο κάλεσμά του σε συγκέντρωση για τον κ. Βαξεβάνη

«Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη».

propoli

«Όσοι επιθυμούν πραγματικά να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη, δεν έχουν παρά να την αφήσουν, οριστικά, έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες» δηλώνει η  Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, με αφορμή το καλεσμα Πολακη σε συγκέντρωση το μεσημέρι έξω από τον Άρειο Πάγο διαμαρτυρόμενος για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καλέσει σε απολογία τον κ. Βαξεβάνη. 

Η κ. Γεωργίου τονίζει ότι «Οι αναφορές στις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με απαξιωτικές και μάλιστα υπό μορφήν δόγματος κρίσεις γι’ αυτήν, με σαφείς υπαινιγμούς για την ανεξαρτησία της, επιχειρούν αυτό ακριβώς που καταγγέλλουν: Να εργαλειοποιήσουν δηλαδή τη Δικαιοσύνη, είτε για να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών και την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, είτε για να προκαταλάβουν τη κρίση των δικαστών, η οποία είναι και θα παραμείνει ανεξάρτητη».

{DATE]

Δείτε επίσης: Κόρινθος: 16χρονος προσπάθησε να βιάσει 8χρονο κοριτσάκι

Loading