(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα οι αγρότες

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έκλεισαν χθες την Εθνική Οδό στέλνοντας έτσι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα

Την αντίθεσή τους στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης τα οποία αφορούν στην κάλυψη του 80% της αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος για τους μήνες από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο και τις μειώσεις ΦΠΑ σε ζωοτροφές και λιπάσματα έχουν αποφασίσει να δείξουν οι αγρότες με μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι οποίες τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν πιο έντονες.

propoli

Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έκλεισαν χθες την Εθνική Οδό στέλνοντας έτσι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ότι δεν προτίθενται να κάνουν ούτε βήμα πίσω. Από την πλευρά του το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλούν για κινητοποιήσεις οι οποίες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, και τονίζει πως είναι διατεθειμένο να συνομιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος τόνισε:

«Είμαστε σε ένα μόνιμο και ανοιχτό διάλογο με τους αγρότες και παραγωγούς. Έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση προχθές, όπου καλύπτεται το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο μέχρι 31/12».

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Χαλικίου λίγο έξω από το Αγρίνιο, όπως λένε, είναι η πρώτη από μία σειρά κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και στη Θεσσαλία, την Αργολίδα και την Αιτωλοακαρνανία με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να κλείνουν τους δρόμους ζητώντας άλλα μέτρα από την κυβέρνηση.

Οι αγρότες στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας – σημείο αναφοράς των κινητοποιήσεων – προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκου της Νίκαιας απευθύνει κάλεσμα για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και χαιρετίζει τους χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας και όλης της χώρας, που βγήκαν, για άλλη μία φορά στους δρόμους, διεκδικώντας αγωνιστικά την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωση τους.

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Ζητούν, επίσης, να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το σημείο για να υλοποιήσουν την απόφασή τους για κινητοποίηση επί της Εθνικής Οδού. Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με την κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι των αγροτών ζητούν συνάντηση με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Στην Π.Ε Λάρισας, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στην είσοδο του Τυρνάβου, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Δελέρια.

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Λάρισα: Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ προχώρησαν οι αγρότες (pics & vids)

Loading