EUROKINISSI @ Γ. Κωνσταντινίδης

Ζέρβας: «Υπάρχει ανοδική πορεία στον ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια»

Για την καμπάνια του ΟΑΣΘ μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας

“Έχουμε φέρει μια διαφορετική και καλύτερη εικόνα στην πόλη. Με το μετρό το 2023 θα εγκαινιάσουμε ένα νέο συγκοινωνιακό μοντέλο στη Θεσσαλονίκη. Δουλεύουμε για μία καλή και αξιόπιστη για όλους συγκοινωνία”  αναφέρει ο κ. Ζέρβας στη συνέντυξη Τύπου για την καμπάνια του ΟΑΣΘ.

propoli

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως έχει γνώση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΟΑΣΘ, όμως ανέφερε ότι “από το 2019 γίνεται συστηματική προσπάθεια για να βελτιωθεί” καθώς “είναι ο βασικός πυλώνας συγκοινωνιών της πόλης”.

“Υπάρχει ανοδική πορεία στον ΟΑΣΘ τα τελευταία χρόνια. Από τα 250 λεωφορεία, πλέον έχουμε φτάσει στα 500″ υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας και ανέφερε μία σειρά παρεμβάσεων ως προς τη βελτιστοποίηση της αστικής συγκοινωνίας.

“Προχωρήσαμε στην αγορά 49 οχημάτων από τη Λειψία. Προκαλέσαμε θετικές εξελίξεις, με το liesing και τα ΚΤΕΛ. Έχουμε φέρει διαφορετική και καλύτερη εικόνα στην πόλη. Με το μετρό το 2023 θα εγκαινιάσουμε ένα νέο συγκοινωνιακό μοντέλο στη Θεσσαλονίκη. Δουλεύουμε για μία καλή και αξιόπιστη συγκοινωνία για όλους”.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στους πολίτες και τόνισε τη σημαντικότητα στην αγορά και ακύρωση εισιτηρίων, καθώς είναι σαφές πως υπάρχει η επιθυμία για “έναν υγιή οικονομικά ΟΑΣΘ”.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, εξήγησε ότι σημειώθηκε 40% άνοδος στην επικύρωση εισιτηρίων από τους πολίτες σε γραμμές λεωφορείων που εφαρμόστηκε το μέτρο με τους στάσιμους ελεγκτές, ενώ επιπλέον παρατηρήθηκαν κέρδη της τάξεως του 45% στον οργανισμό το 2021, σε σχέση με το 30% το 2019, με τον κ. Σκόρδα, να μιλά για πολύ χαμηλά νούμερα.

Για την τωρινή εικόνα του ΟΑΣΘ, ο κ. Σκόρδας ανέφερε ότι 460 με 470 λεωφορεία κινούνται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν περίπου 50 λεωφορεία τα οποία είναι στάσιμα, καθώς υπάρχει έλλειψη οδηγών.

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης συμπεριφοράς των πολιτών στα λεωφορεία και την επικύρωση εισιτηρίων, μήνυμα έστειλε ο Όμηρος Νετζήπογλου, καλαθοσφαιριστής του Άρη. “Τα τελευταία πέντε χρόνια παίρνω καθημερινά λεωφορείο για την προπόνηση. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον ΟΑΣΘ. Υπάρχει καθημερινή εξέλιξη” σημείωσε.

Από την πλευρά του ο βολεϊμπολίστας του Ηρακλή, Αντρέι Κράβαρικ, εξήγησε ότι “πρέπει να σεβαστούμε την προσπάθεια του ΟΑΣΘ, δεν είναι εύκολο αυτό που γίνεται. Να εκτιμήσουμε τα λεωφορεία που έχουμε καθημερινά”.

Δείτε επίσης: Ευθύνες στην εισαγγελία αποδίδει Δ. Μιχαηλίδου για την δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα – «Η παιδική προστασία στην χώρα μας έχει κενά και προβλήματα»

Loading