Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Εκτεθειμένος ο Μανδαλιανός – Άφαντη η απόφαση δημάρχου από τη Διαύγεια για την παρέλαση

Σαν βόμβα έσκασε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης (2/1) του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου η αποκάλυψη του πρώην δημάρχου Πέτρου Σούλα, ότι το ζήτημα της ενιαίας παρέλασης δεν έχει κατοχυρωθεί ως απόφαση δημάρχου με αριθμό Πρωτοκόλλου στη Διαύγεια.

Συνεπώς η απόφαση για τη διεξαγωγή της 28ης Οκτωβρίου στηρίχτηκε σε μια προφορική εντολή του δημάρχου και όχι στην ανάρτησή της στη Διαύγεια, όπου στοιχειοθετείται η νομοθεσία και η αιτιολογία της απόφασης.

propoli

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του δημάρχου Κ. Μανδαλιανού να θεσμοθετήσει ενιαία παρέλαση για τα σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, δέκα χρόνια μετά την συνένωση των δύο ιστορικών δήμων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους πολίτες αλλά και σε όλους τους φορείς της δημοτικής ενότητας του Ελευθερίου – Κορδελιού.

Μάλιστα, όταν ο δήμαρχος κ. Μανδαλιανός ανακοίνωσε την απόφασή του για τη θεσμοθέτηση ενιαίας παρέλασης στο δημοτικό συμβούλιο, καταστρατηγώντας τους κανονισμούς, δεν έφερε το θέμα σε διαβούλευση και δεν επέτρεψε την ψηφοφορία του, με το πρόσχημα ότι υπάρχει απόφαση δημάρχου που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Αντίθετα, ο δήμαρχος αποφάσισε να λειτουργήσει αυτοβούλως προκαλώντας εσωτερικούς διχασμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού η αντιπολίτευση εξέθεσε τον δήμαρχο, ο οποίος ενέπαιζε πολίτες και δημοτικούς συμβούλους, στο τέλος ο ίδιος αποκρίθηκε ότι ”αφού το θέλετε τόσο πολύ, ας γίνουν δύο παρελάσεις”.

Δείτε επίσης: Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συλλέγει φάρμακα και υγειονομικό υλικό για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας

Loading