Ολυμπιακός: Τα 4 ορόσημα-ρεκόρ που κυνηγάει

 Κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι, είναι για τον Ολυμπιακό η αποψινή αναμέτρηση με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας απόψε στη Θεσσαλονίκη, έχει να υπερασπιστεί ορόσημα και να διεκδικήσει νέα ρεκόρ:

 1. Εάν τα καταφέρει να αποφύγει την ήττα και σε αυτό το παιχνίδι, θα τερματίσει για δεύτερη σεζόν στη σειρά την κανονική περίοδο αήττητος. 
 Έχει την καλύτερη άμυνα με 12 γκολ και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (46 γκολ), πίσω από τον ΠΑΟΚ. (48 γκολ), εκτός έδρας 15 παιχνίδια αήττητος, ενώ έχει δεχτεί ένα γκολ στα έξι τελευταία.
 Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στα 20 τελευταία παιχνίδια του με αντίπαλο τον Άρη. Ο Άρης νίκησε για τελευταία φορά στις 28 Απριλίου 2010 με 2-0 (39’ κεφαλιά, 90’ σουτ Τζόνσον) 

propoli

 2. Εάν νικήσει θα κάνει ρεκόρ βαθμών σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, όμως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της Super League. 

 3. Εάν νικήσει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών, που έχει ο ίδιος (21).

 4. Εάν δεν χάσει θα καταφέρει να παραμείνει στην ιδιαίτερη παρέα των τριών αήττητων ομάδων στην Ευρώπη (Πόρτο και Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ οι άλλες δύο, που αγωνίζονται επίσης απόψε).
 O πρωταθλητής Ελλάδας έχει συμπληρώσει 31 ματς χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, έχοντας χάσει για τελευταία φορά στις 18 Απριλίου 2021 (2-0 από τον ΠΑΟΚ).
 Το ρεκόρ των «ερυθρόλευκων», από τα μεγαλύερα στην Ευρώπη, είναι 58 ματς από τον Οκτώβριο του 1972 έως τον Απρίλιο του 1974, ανάμεσα σε δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, οι οποίες ολοκλήρωσαν μία εξαιρετική περίοδο, με προπονητή τον Λάκη Πετρόπουλο. Τότε ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα στη σειρά από το 1973 έως το 1975, σημειώνοντας ρεκόρ με 104 γκολ στη σεζόν 1973/74.

Δείτε επίσης: Taxisnet: Η εφορία στέλνει «ειδοποιητήρια»

 

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading