Φωτογραφία από το 902.gr

Κουτσούμπας: «Η επιλογή δεν είναι να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών αλλά να σταθούμε στο πλευρό των λαών»

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο της Λιμνοπούλας για τον Πόλεμο στην Ουκρανία, πραγματοποίησε το ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση του ΚΚΕ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι:

propoli

Λαμπρινή Παπαγιάννη, συνταξιούχο ΟΤΑ, γραμματέα του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ και πρόεδρο της θεατρικής ομάδας Ραφτανιτών.
Αρη Σαραφιανό, επίκουρο καθηγητή Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Αντώνη Πετράκη, πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αβγού και μέλος της διοίκησης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων.
Έλενα Κιοσσέ, αυτοαπασχολούμενη, ιδιοκτήτρια εργαστηρίου χειροποίητου κοσμήματος.
Νίκο Καλαντζή, εργάτη στα πτηνοσφαγεία «Πίνδος».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πόλεμο στην Ουκρανία τονίζοντας ότι δεν πρέπει να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών αλλά να σταθούμε στο πλευρό των λαών.

Απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση δεν προέκυψε πριν μερικές βδομάδες, με την απαράδεκτη και καταδικαστέα ρώσικη εισβολή, με τους βομβαρδισμούς, τους νεκρούς, τους ξεριζωμένους, αλλά προετοιμάζεται, χρόνια τώρα και με το σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας.

Ένα σχέδιο που εδώ και χρόνια έχει μπει σε εφαρμογή, με μεγάλη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων, με προσέλκυση χωρών στο ΝΑΤΟ, με το πραξικόπημα στην Ουκρανία το 2014 και τη στήριξη φασιστικών οργανώσεων.

Ας μην κάνουν λοιπόν τους ανήξερους!!!

Αυτά τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια έχουν τη στήριξη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων!

Οι οποίες υπέγραφαν τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για την πολεμική περικύκλωση της Ρωσίας και υλοποιούσαν βήμα το βήμα τις συμφωνίες για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.

Δίπλα στη Σούδα πρόσθεσαν και τη “Σούδα του Βορρά”, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο. Στρατιωτικές υποδομές οι οποίες έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προώθηση αμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.

Κι αν τώρα η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία παραβιάζοντας την εδαφική της ακεραιότητα, το κάνει αξιοποιώντας κι αυτή με τη σειρά της τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποιούσαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ για να δικαιολογήσουν τις δικές τους επεμβάσεις, το ματοκύλισμα των λαών στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αφγανιστάν και αλλού στον κόσμο.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας ακόμη κρίκος στην αιματηρή αλυσίδα των πολέμων και των ανταγωνισμών που δυνάμωσαν μετά το 1991.

Αναλυτικά όλη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα:

Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: «’Εκπληξη προκαλεί η προσπάθεια της Τουρκίας για δημιουργία θέματος»

Loading