Το έργο των ΕΛΤΑ εξήρε ο Γιώργος Πατούλης

 «Τα ΕΛΤΑ επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Οφείλουμε να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες και πολιτικές στήριξης τους, επενδύοντας στην καινοτομία, σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

propoli

Εκεί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία να συναντήσει εργαζόμενους και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθως, συναντήθηκε με το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Η. Αθανασίου, με τον οποίο συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης των ΕΛΤΑ και τις συνέργειες που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν με την περιφέρεια Αττικής, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθηνών και Νομού Αττικής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», Γ. Οικονόμου.

«Προτεραιότητα η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης περιηγήθηκε στους χώρους της μονάδας διαλογής, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη, σε σύνολο 88 που υπάρχουν σε όλη τη χώρα και εκ των οποίων οι 43 βρίσκονται στην Αττική.

Όπως ενημερώθηκε μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχονται είναι η αποστολή περίπου 35.000 πακέτων ημερησίως. Τα ΕΛΤΑ στελεχώνουν 6.000 μόνιμοι υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα και στη διάθεση της υπηρεσίας είναι 150 οχήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλη τη χώρα.

Κατά τη συζήτηση που είχε με το προσωπικό των ΕΛΤΑ, αναδείχθηκαν ως βασικά ζητήματα προβλήματα μισθοδοσίας, το «γηρασμένο» προσωπικό και θέματα συμβασιούχων αλλά και η ανάγκη αφενός ενίσχυσης και ανανέωσης της υλικοτεχνικής υποδομής -π.χ. τοποθέτηση γραμματοθυρίδων στις συνοικίες που δεν υπάρχει αριθμοδότηση- και αφετέρου επέκταση των υπηρεσιών στα πρότυπα που επιτάσσει, η σύγχρονη ψηφιακή εποχή.

Ο κ. Πατούλης εξήρε το κοινωνικό, όπως το χαρακτήρισε, έργο των ΕΛΤΑ, επισημαίνοντας πως με προτεραιότητα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, απαιτούνται παρεμβάσεις που θα ανακόψουν την «αφυδάτωση» των υπηρεσιών και θα εκσυγχρονίσουν το πρόσωπο των ΕΛΤΑ, μέσα από την επένδυση σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

«Να ανταποκριθούν τα ΕΛΤΑ στις προκλήσεις της νέας εποχής»

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Αθανασίου βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη πολιτικής στήριξης των ΕΛΤΑ, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι θα ήταν χρήσιμο να μελετηθούν τρόποι αξιοποίησης του δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την παροχή υπηρεσιών της Περιφέρειας με στόχο να αντιμετωπισθεί η γραφειοκρατία και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προς όφελος των πολιτών.

«Οι συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό, θα ενισχύσουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ΕΛΤΑ», σημείωσε.

Ο κ. Αθανασίου τον ενημέρωσε για την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας και τις προοπτικές που ανοίγονται μέσα από αυτή των πρωτοβουλία, την προσπάθεια να ακολουθήσουν οι υπηρεσίες την ψηφιακή εποχή με δεδομένες τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες και εστίασε στο κοινωνικό-ανθρώπινο πρόσωπο των εργαζομένων οι οποίοι, όπως ανέφερε, σε κάθε άκρη της Ελλάδας είναι δίπλα στους πολίτες και τους εξυπηρετούν με ανιδιοτέλεια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τα εξής:

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δεν έχουν μόνο μεγάλη ιστορία αλλά επιτελούν και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρωτοβουλίες και πολιτικές στήριξης τους, επενδύοντας στην καινοτομία, σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, που για εμάς είναι το ζητούμενο.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη συρρίκνωση και απαξίωση τους. Εμείς πιστεύουμε στην αξία τους. Στα σχέδια μας περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του δικτύου των ΕΛΤΑ σε κάθε γωνιά της περιφέρειας. Κατά τη συνάντηση που είχα με τους εργαζόμενους και  τη Διοίκηση ενημερώθηκα εκτενώς για τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις. Με πρόγραμμα, στρατηγική και ρηξικέλευθη αντίληψη θα δουλέψουμε για μία επανεκκίνηση στα ΕΛΤΑ, που θα αποτελέσει μέρος της προσπάθειας μας να κάνουμε μία Νέα Αρχή για την Αττική».

Loading