Δούρου: «Δημιουργούμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό στη Μάνδρα»

Για την δημιουργία αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που «έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίας» έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha 989.

propoli

Πρόσθεσε δε, ότι «στην περιοχή της Μάνδρας η σημερινή διοίκηση προχώρησε σε μια «μεγάλη κρίσιμη οδική παρέμβαση» για την αντιμετώπιση στρεβλών καταστάσεων που είχαν δημιουργηθεί «από την εποχή της χούντας, όταν και μπαζώθηκε το ρέμα».

Επίσης η Ρ. Δούρου πρόσθεσε ότι το «κράτος μπορεί να καταφέρει πολλά, αρκεί να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός, συνέπεια και συνεργασία. Μόνη της η πολιτική βούληση δεν αρκεί. Το είδαμε αυτό τα προηγούμενα χρόνια, όταν συγκρουστήκαμε στον βράχο της κρίσης χρέους και Δημοκρατίας. Χρειάζεται να σεβόμαστε το Σύνταγμα, να μην παρανομούμε, και να έχουμε πείσμα και σχεδιασμό για να υπάρχει αποτέλεσμα».

Επίσης σημείωσε ότι «ορισμένοι επειδή δεν μπορούν να αμφισβητήσουν την υλοποίηση των έργων, έχουν βρει καινούργιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο τα έργα έγιναν αφού θρηνήσαμε θύματα. Είναι τραγικό ψέμα, καθώς τα έργα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014, με μια τραγική διορατικότητα. Και για την υλοποίηση τους λειτουργήσαμε σα να ήμασταν σε κατάσταση πολέμου, για να τρέξουν αποτελεσματικά οι διαδικασίες.

Με το υπεροπικό έργο της Αττικής Ριβιέρας συνδέεται το παράλιο αττικό μέτωπο με χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις σε συνδυασμό με ένα πολύ μεγάλο αντιπλημμυρικό και ένα πολύ μεγάλο αποχετευτικό έργο. Οι κάτοικοι της περιοχής ξενυχτούσαν από την αγωνία τους τα προηγούμενα χρόνια, κάθε φορά που είχαμε έντονα φαινόμενα, πολύ πριν θρηνήσουμε θύματα στη Μάνδρα».

Συνεχίζοντας η Ρένα Δούρου τόνισε ότι «η επίκληση της γραφειοκρατίας συνήθως λειτουργεί ως άλλοθι για τη διαφθορά. Πολλοί φορείς της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουν διαφορετικούς ρυθμούς από τα δικαστήρια που πρέπει π.χ. να κρίνουν το ύψος μιας απαλλοτρίωσης. Γι’ αυτό και απαιτούνται μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος, που πλέον δεν υπάρχει το άλλοθι της επιτροπείας, για να μην προχωρήσουν. Άλλωστε αυτό έχει παρατηρήσει και ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι έχουμε μείνει πίσω σε αυτόν τον τομέα».

Loading