Καμαρινός: «Πρέπει να είμαστε σωστοί απέναντι στη κοινωνία»

Για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, μίλησε στην εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά», στον Flash Radio 99.4, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ξεκινάμε από την Αρχή», και υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννης Καμαρινός.

propoli

Σχολιάζοντας το νέο σύστημα που πρόκειται να εφαρμοστεί, τον λεγόμενο «Κλεισθένη», ο κ. Καμαρινός, τόνισε ότι αναμένεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, υποστήριξε ότι όλοι «οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι σωστοί απέναντι στην κοινωνία, διότι είναι και αυτή η ο οποία “δίνει τη ζωή της” στους υποψήφιους διοικητικούς, καθώς θα κληθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα των δημοτών, και κατ’ επέκταση ολόκληρο το βιοτικό τους επίπεδο».

Ερωτηθείς για την πιθανή υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου, του κ. Λαφαζανίδη, από την πλευρά του, ο κ. Καμαρινός, σχολίασε ότι «πρόκειται για έναν αξιόλογο και πραγματικό αυτοδιοικητικό πολιτικό, ο οποίος ωστόσο, δεν έχει εκφράσει ακόμα το εάν θα είναι εν τέλει υποψήφιος».

Τα προβλήματα στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Στον ευαίσθητο τομέα που αφορά τα ευρύτερα προβλήματα που αφορούν την περιοχή του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ο κ. Καμαρινός, σχολίασε ότι παρόλο που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και ο δεύτερος με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, σε πανελλαδικό επίπεδο, αντιμετωπίζει καθημερινά πληθώρα προβλημάτων.

Ως παράδειγμα, ανέφερε την έλλειψη πάρκινγκ, το κυκλοφοριακό, καθώς και την αδιαφορία, της εκμετάλλευσης των κονδυλίων που προέρχονται από την περιφέρεια, ενώ ως παράδειγμα έφερε το γεγονός, πως ενώ άλλοι δήμοι έλαβαν εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο πρασίνου, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έλαβε μόνο 201.000 ευρώ, που προορίζονταν για το τμήμα της άνωθεν περιφερειακής, κατόπιν μάλιστα καθυστέρησης εξαιτίας της μη έγκαιρης συλλογής των απαραίτητων εγγράφων.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τα βήματα που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, ο κ. Καμαρινός έκανε λόγω για μεταρρυθμίσεις που αφορούν την διοίκηση του δήμου, για λύσεις στον τομέα των επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και στην βελτίωση των δεικτών της ανεργίας, όπως η εκπόνηση της μελέτης που αφορά τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς και για αντιμετώπιση του προβλήματος των σχολικών στεγών.

Παράλληλα, προσκάλεσε τους πολίτες στην εκδήλωση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του «Ξεκινάμε από την Αρχή» την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου στις 11:30 το πρωί, στην οποία θα μπορέσουν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις θέσεις και τις λύσεις που προτείνει ο συνδυασμός στα προβλήματα της περιοχής.

Loading