Αλβανία: Η αστυνομία σκότωσε τον ομογενή

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία μεταξύ ενός ομογενούς και της τοπικής αστυνομίας, όταν ο πρώτος φέρεται να ύψωσε την ελληνική σημαία.

propoli

Σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις ο ομογενής Κωνσταντίνος Κοτσιφάς που φέρεται να ύψωσε την ελληνική σημαία το μεσημέρι της Κυριακής, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Forcat RENEA mbërrijnë në Bularat për kapjen e ekstremistit grek që terrorizon Dropullin.

Forcat RENEA mbërrijnë në Bularat për kapjen e ekstremistit grek që terrorizon Dropullin. Lexo me shume te linku http://www.libohovaonline.com/ky-eshte-ekstremisti-grek-qe-po-terrorizon-dropullin-bresheri-kallashnikovi-ndaj-policise-se-gjiokastres-mberrijne-forcat-renea-foto/

Gepostet von Libohova Online am Sonntag, 28. Oktober 2018

Συγκεκριμένα ο Κωσταντίνος Κατσιφάς, ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η αλβανική αστυνομία ωστόσο την κατέβασε λίγο αργότερα, με αποτέλεσμα o ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ των αλβανικών ΜΜΕ.

Όπως αναφέρουν τα Αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο ομογενής πυροβόλησε και κατά των Ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από ελεύθερο σκοπευτή.

Αλβανική αστυνομία: «Είναι νεκρός»

Νεκρός είναι σύμφωνα με την Αλβανική Αστυνομία, ο 35χρονος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας ο οποίος είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία επειδή κατέβασαν την ελληνική σημαία που ανήρτησε.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας οι πυροβολισμοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν και ο 35χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά τους.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Himara.gr, το περιστατικό συνέβη στις 10 το πρωί, όταν ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων «Rinea» και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο ομογενής «εξτρεμιστής» όπως τον χαρακτηρίζει, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών φέρεται να είναι νεκρός.

Ο φερόμενος ως δράστης στο προφίλ του στο facebook έχει αναρτήσει πολλά μηνύματα με τα οποία «καλεί σε αντίσταση τους Ελληνες στη νότια Αλβανία την οποία αναφέρει ως βόρεια ήπειρο». Σε άλλο μήνυμά του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έγραψε ότι «Ράμα και Τσίπρας κάνουν σχέδια χωρίς τον ξενοδόχο. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι ότι οι νέοι της Ηπείρου δεν θα παραμείνουν θεατές.

Loading