Ανησυχίες του πρώην υποδιευθυντή του FBI για την έρευνα του Μιούλερ

Τι επιφυλάξεις του εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο πρώην διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ σε σχέση με τις πληροφορίες ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν αποχωρεί από το αξίωμά του, συνδέοντας το γεγονός με την πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο Μακέιμπ, δήλωσε «βαθιά ανήσυχος» για τις πληροφορίες περί παραίτησης του Αμερικανού υφυπουργού, κυρίως για την ακεραιότητα του κράτους δικαίου.

«Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο για την ακεραιότητα (…) του κράτους δικαίου από την προστασία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα (Ρόμπερτ) Μιούλερ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μακέιμπ. «Αν αληθεύουν οι φήμες για την αποχώρηση του υφυπουργού Ροζενστάιν, ανησυχώ βαθιά ότι η έρευνα τίθεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Μακέιμπ είχε τεθεί εκτός σώματος τον περασμένο Μάρτιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς αφού κατηγορήθηκε από την υπηρεσία του για ανάρμοστη συμπεριφορά. Από την πλευρά του, ο Μακέιμπ υποστήριξε πως η απομάκρυνσή του σχετίζεται με τις πληροφορίες που κατείχε μέσω του αξιώματός του για το αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα του εισαγγελέα Μιούλερ.

Loading