Αντιδράσεις για την απόφαση Τραμπ

Έντονες είναι οι αντιδράσεις πολλών ηγετών χωρών αλλά και οργανισμών από την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών.

propoli

Ουκ ολίγοι είναι αυτοί που έσπευσαν να στηλιτεύσουν την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για αντίποινα, εμπορικό πόλεμο μέχρι και για παράνομη απόφασή του.

Τη δική της τοποθέτηση έκανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον για επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χάλυβα και αλουμίνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό.

«Σε τελική ανάλυση, αν διαταραχθεί το διεθνές εμπόριο, αν το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των οικονομικών παραγόντων μειωθεί σημαντικά, αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο είναι οι φτωχότεροι».

Γιούνκερ: «Άσχημη ημέρα για το εμπόριο»

«Είναι μια άσχημη ημέρα για το παγκόσμιο εμπόριο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μείνει άπραγη. Αυτό που εκείνοι μπορούν να κάνουν, εμείς είμαστε ικανοί να κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Επομένως, αμέσως θα προσφύγουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου για την επίλυση της διένεξης και θα ανακοινώσουμε αντίμετρα εντός των επόμενων ωρών» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μακρόν: «Παράνομη η απόφαση των ΗΠΑ»

Ως παράνομη χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ και του Τραμπ ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του για αυτήν την «παράνομη» και «λανθασμένη» απόφαση που, όπως είπε, «κλείνει την πόρτα» για άλλες συνομιλίες με την Ουάσινγκτον.

 

 

 

 

 

 

 

Loading