Απογοητευμένες οι ΗΠΑ από την σκοπιανή αντιπολίτευση

Απογοητευμένες είναι οι ΗΠΑ σχετικά με την αρνητική στάση που τήρησε η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων στο δημοψήφισμα της χώρας.

propoli

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι απογοητευμένες και από τη στάση που επιδεικνύει τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή των Σκοπίων, όπου συζητείται η τροποποίηση του Συντάγματος, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε με επιστολή του ο Αμεριανός υφυπουργός Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ.

Επιστολή προς τον Μίτσκοσκι

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στην επιστολή του αυτή προς τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, ζητεί από αυτόν να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου οι βουλευτές του κόμματος αυτού να αποφασίσουν ελεύθερα ποια στάση θα τηρήσουν επί της πρότασης για αλλαγή του Συντάγματος, χωρίς πιέσεις και απειλές.

«Είμαστε απογοητευμένοι»

«Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είμαστε απογοητευμένοι από τις θέσεις της ηγεσίας του VMRO-DPMNE, τόσο σχετικά με το δημοψήφισμα όσο και για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να αλλάξει το Σύνταγμα. Από την ανεξαρτησία της Μακεδονίας, οι πολίτες από όλες τις εθνοτικές κοινότητες και τα κόμματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του δικού σας, υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Τώρα είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να πράξει το επόμενο αποφασιστικό βήμα. Σας ενθαρρύνουμε να δημιουργήσετε τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, προκειμένου οι βουλευτές του συνασπισμού σας να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν σχετικά με τις συνταγματικές αλλαγές, χωρίς απειλές βίας, εκδίκησης, ή άλλη μορφή εξαναγκασμού» σημειώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην επιστολή του αυτή προς τον αρχηγό του VMRO-DPMNE.

Loading