Βρετανία: Πρόστιμο στο Facebook για το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή πληροφοριών ανακοίνωσε νωρίτερα πως σκοπεύει να επιβάλλει ένα μικρό αλλά συμβολικό πρόστιμο στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του Facebook, σχετικά με το σκάνδαλο που αφορούσε την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

propoli

Υπενθυμίζεται, πως πριν από μερικούς μήνες, είχε έρθει ένα σκάνδαλο στο φως της δημοσιότητας στη Βρετανία, σύμφωνα με το οποίο η βρετανική εταιρεία αναλύσεων Cambridge Analytica, είχε λάβει παράνομα από το Facebook, χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών του, στοιχεία συνολικά 87 εκατ. πολιτών, κυρίως Αμερικανών, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016.

Το πρόστιμο εν τέλει το οποίο θα κληθεί να πληρώσει η εταιρεία, θα αγγίξει συνολικά τις 500.000 λίρες, το οποίο θεωρείται ένα μικρό ποσό για την εταιρία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει συνολική αξία 590 δισεκ. δολάρια. Είναι, ωστόσο, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό και ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο οι ρυθμιστικές αρχές επικρίνουν τις επιχειρηματικές πρακτικές του Facebook.

Το γραφείο της Βρετανίδας Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα επιβληθεί πρόστιμο στο Facebook, αν και η εταιρία μπορεί να απαντήσει στην επίτροπο πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Από την πλευρά του, το Facebook δήλωσε ότι εξετάζει την έκθεση και ότι θα απαντήσει σύντομα επ’ αυτής.

Loading