Γαλλική εταιρεία κατηγορείται για «συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Αντιμέτωπη με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την έμμεση συμμετοχή της σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έχει βρεθεί η γαλλικών συμφερόντων τσιμεντοβιομηχανία Lafarge.

propoli

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, βάσει των κατηγοριών που έχουν συσταθεί εναντίον της, η εταιρεία, φέρεται να χρηματοδότησε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία μεταξύ των οποίων και την γνωστή τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, για να διατηρήσει την επιχειρηματική δραστηριότητά της, εν μέσω της εμπόλεμης κρίσης στη χώρα.

Η Lafarge SA, στην οποία ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο της εμπλεκόμενης στην συγκεκριμένη υπόθεση συριακής θυγατρικής Lafarge Cement Syria, κατέθεσε την Πέμπτη (28/6) ενώπιον των τριών δικαστών που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης.

Η συριακή θυγατρική εταιρεία κατηγορείται για «χρηματοδότηση τρομοκρατικής επιχείρησης» και «διακινδύνευση της ζωής» πρώην εργαζομένων του εργοστασίου της Τζαλαμπίγια (περιοχής που βρίσκεται στη βόρεια Συρία). Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών ακολουθεί την εισήγηση της εισαγγελίας του Παρισιού, διευκρίνισε η δικαστική πηγή. Η Lafarge SA υποβάλλεται σε δικαστικό έλεγχο που περιλαμβάνει εγγύηση 30 εκατ. ευρώ.

Loading