Γιλντιρίμ: «Απειλή για την Ευρώπη το κλείσιμο των τζαμιών από την Αυστρία»

Σκληρή κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης της Αυστρίας να κλείσει εφτά τεμένη άσκησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το γεγονός αυτό συνιστά απειλή για την Ευρώπη.

propoli

«Η απόφαση του αυστριακού καγκελάριο και της αυστριακής κυβέρνησης συνιστά μια μεγάλη απειλή για την Ευρώπη του μέλλοντος, την μελλοντική ειρήνη, τον διάλογο μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ.

Άμεση σχέση με την υπόθεση έχει η Τουρκία

Να σημειωθεί, ότι η Τουρκία έχει άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η διοίκηση του ενός εκ των επτά τζαμιών συνδέονταν με την τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», ενώ αρκετοί από τους 40 ιμάμηδες που βρίσκονται στο μικροσκόπιο φέρονται να μισθοδοτούνται από βραχίονα της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων της Άγκυρας.

«Η περιοχή της Ευρώπης χρειάζεται ειρήνη» είπε ο Μ. Γιλντιρίμ προσθέτοντας ότι οι «ισλαμοφοβικές ενέργειες  εμποδίζουν την άνθιση των ευρωπαϊκών αξιών».

Loading